Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Garriga pronostica unes “xifres excepcionals”: “Esperem un Sant Jordi magnífic. Hi ha moltíssimes ganes i molta emoció”

La consellera de Cultura destaca que amb la pandèmia la gent “ha tornat a llegir” i que hi ha moltes novetats literàries

Agències 23/04/2022
binary comment

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, pronostica una diada de Sant Jordi magnífica després dels dos anys de pandèmia. “Hi ha moltíssimes ganes, hi ha molta emoció”, ha afegit en declaracions als periodistes. De fet, la consellera ha destacat que hi ha uns índexs de lectura i de vendes molt bons durant la pandèmia i que la gent “ha tornat a llegir”. Per tot plegat, augura que aquest any hi haurà “unes xifres excepcionals”. “Serà una festa massiva d’aquesta diada tan excepcional i única al món”, ha afegit. La consellera també ha subratllat que hi ha moltes novetats a les llibreries. “Gairebé ni les pots seguir totes, és increïble”, ha dit per després afegir que hi ha molta gent jove que comença a escriure.

 

La consellera ha fet les declaracions des de la superilla del centre de Barcelona on se situen les parades de llibres, però també ha recordat que Sant Jordi se celebra a tot Catalunya. “És una festa a nivell nacional importantíssima. El temps sembla que aquí ens acompanya, en altres llocs potser no tant. Però el temps el que no ha de fer és espatllar-nos aquesta festa tan important”, ha conclòs. Segons Garriga, “la gent en té moltes ganes” i està convençuda que se sortiran al carrer igualment.