Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Fraga celebra el seu Dia de la Faldeta amb una desfilada de 2.000 persones

Es tracta d'una festa en la qual s'hi recrea una cerimònia de matrimoni a la manera tradicional del segle XIX

|

- Publicitat -

El Dia de la Faldeta se celebra a la capital del Baix Cinca des de l’any 1977. Es tracta d’una festa en la qual s’hi recrea una cerimònia de matrimoni a la manera tradicional del segle XIX. El dia escollit és el diumenge més proper a Sant Jordi. Enguany han coincidit en la mateixa data en caure el 23 d’abril en diumenge. L’any 2003 va ser declarada Festa d’Interès Turístic de l’Aragó i l’any 2015 va ser declarada Festa d’Interès Turístic a nivell estatal.

Publicitat

La població de Fraga es vesteix amb els seus vestits tradicionals per reivindicar les seves arrels. La jornada d’ahir va començar amb el toc de diana a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors de Fraga. A les 8 del matí els músics es van encarregar d’anar a despertar els nuvis. Enguany els escollits per representar el matrimoni van ser Laia Silvestre i David Montull.

A les 10:30 del matí va continuar la jornada amb l’activitat “vestim als novios” als jardins de Joan Carles I. Mitja hora més tard, allà mateix, va començar la desfilada que va aplegar més de 2.000 persones vestides amb la indumentària típica. El recorregut va començar als esmentats jardins fins a l’església de Sant Pere, que és on es va celebrar la cerimònia nupcial. A la sortida de l’església es realitzà una altra desfilada fins a la pista de Santa Quitèria, on s’hi va celebrar el convit de boda.

 

Et pot interessar  El PP s'imposa a Fraga i el Baix Cinca
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió