Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Espanya abandona el sector del llibre

|

- Publicitat -

L’Asociación de Cámaras del Libro de España (FEDECALI, que inclou la Cambra del Llibre de Catalunya) ha tramés “una profunda queixa al Ministeri de Cultura per no haver posat ja en marxa mesures urgents per a aquest sector”.

Publicitat

La FEDECALI denuncia que les empreses del sector del llibre (llibreries, editorials i distribuïdors) han patit un descens de la facturació global proper al 80% i que un 50% de les empreses han presentat un ERTO. Tanmateix dos de cada quatre empreses del sector han demanat crèdits per manca de liquiditat però un 60% dels expedients segueixen pendents d’estudi: “una liquiditat sense la qual petites editorials i llibreries es veuran abocades al tancament”. Els estudis preveuen un impacte econòmic que pot arribar a la meitat de la facturació del comerç “interior” (uns 1.200 milions d’euros) i un 70% del comerç exterior (uns 400 milions d’euros).

Davant d’aquest situació la FEDECALI reitera “la seva preocupació davant la manca de mesures per la del Gobierno que ajudin a pal·liar la greu situació sense precedents que pateix el sector del llibre com a conseqüència de l’emergència sanitària i de les mesures adoptades per a aturar-la”, alhora que reclamen ‘l’adopció de mesures urgents que ajudin a salvar la primera industria cultural” de l’estat.

Fins ara les trobades formals amb el Ministre de Cultura i la Ministra d’Hisenda, no han estat gens productives, i sembla, que un cop més, les mesures del Gobierno de PSOE i Podem es mouen en el terreny de les paraules i la propaganda.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió