Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Els préstecs de llibres digitals de les biblioteques es disparen

Es destinaran 120.000 euros a la compra de nous títols

Ramon Moreno
Ramon Moreno 27/03/2020

La demanda de llibres electrònics del servei eBiblio de les biblioteques públiques de Catalunya va créixer durant els primers dies de confinament un 150 %, mentre que el nombre de visites va augmentar un 500%. El creixent interès a causa de les mesures pel coronavirus ha fet que el Departament de Cultura, juntament amb les diputacions de Barcelona i Girona i les Biblioteques de Barcelona, hagin aprovat la contractació immediata de més títols i llicències d’ús per un valor de 120.000 euros. També s’augmenta el nombre de documents que es poden prestar per persona i dia i es permetrà que qui no té carnet de biblioteques pugui obtenir-lo de forma telemàtica.

Les biblioteques van tancar el 13 de març passat i van assegurar el tancament de totes les bústies de devolució per tal d’evitar desplaçaments innecessaris. També es van prorrogar tots els préstecs de documents que estaven vigents per evitar perjudicis als usuaris.

Continguts editorials gratuïts

També s’incorpora a la biblioteca digital recursos que editors i empreses de continguts digitals estan oferint de manera gratuïta a la ciutadania mentre duri la crisi sanitària. Per exemple, la base de dades per a escoles SIR Issues Researcher i la col·lecció de còmics Underground and Independent Comics.