Diumenge, 31 de maig de 2020 - Edició 675
La República

El nou Dia del Llibre se celebrarà a l’estiu

Es manté un Sant Jordi virtual “amb gran activitat a la xarxa”

Ramon Moreno
Ramon Moreno 09/04/2020
Foto: ACN

En una reunió de representants del sector del llibre (escriptors, els llibreters, els editors i els il·lustradors) amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, s’ha acordat celebrar un Dia del Llibre a l’estiu que substitueixi el Sant Jordi que no es podrà fer pel coronavirus. En paral·lel, també s’ha pactat que el 23 d’abril hi haurà un Sant Jordi virtual, “amb gran activitat a la xarxa”.

El Dia del Llibre alternatiu de l’estiu permetrà llibreries, editorials i entitats treure les parades al carrer, amb els escriptors firmant presencialment les seves obres. La consellera ha reiterat que aquesta podria ser la gran festa de la recuperació de l’activitat presencial quan retorni la normalitat.

Sant Jordi estival

Pel que fa a la data en què se celebraria aquest Sant Jordi estival, encara no s’ha concretat perquè es vol complir les màximes garanties des del punt de vista sanitari, i cal veure com evoluciona la pandèmia, segons s’indica des del Departament de Cultura.

D’altra banda, Vilallonga ha avançat que s’activarà “amb caràcter imminent” un nou portal web del Departament de Cultura que contindrà tota la informació específica útil per a aquests dies de confinament, i també inclourà un apartat dedicat a Sant Jordi i el Dia del Llibre, amb actualització constant de continguts.

Relacionats