Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El ministre espanyol de cultura banalitza l’odi de Cercas als independentistes

|

- Publicitat -

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha volgut mostrar aquest dissabte la seva solidaritat i suport a l’escriptor Javier Cercas després de les crítiques de sectors independentistes arran de la seva intervenció en un programa de TV3.

Publicitat

 

Així s’ha pronunciat Rodríguez Uribes en un missatge al seu perfil oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press, en el qual assenyala que el que li ha passat aquesta setmana a Javier Cercas, “demostra que encara cal una revolució de respecte” que, segons recorda, va reivindicar “el gran socialista i humanista que va ser Fernando de los Ríos”.

 

“Vull expressar des d’aquí la meva solidaritat cap a un dels nostres millors escriptors. Una abraçada, Javier”, sentencia Rodríguez Uribes, que és el primer membre de l’Executiu que ha mostrat el seu suport a l’escriptor català.

 

El dissabte passat, l’escriptor va afirmar a TV3 que el cop d’estat del 23-F “el va parar el rei” Joan Carles I, cosa que li va valer dures crítiques de l’àmbit nacionalista català. Algunes persones van al·ludir al seu discurs del 2019, en el qual va manifestar que quan en política hi ha “passió, aventures i emocions”, com a Catalunya en els últims anys, “tremola o truca a la Unitat” Militar d’Emergències (UME), premiada en la gala per la seva tasca de preservació del riu Guadiana.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió