Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

El Ministeri de Cultura premia Carla Simón per “posicionar el cinema espanyol en el panorama internacional”

L'oportunisme del govern de Pedro Sánchez: Torna a qualificar de "cinema espanyol" les exitoses creacions de la directora catalana

|

- Publicitat -

La reconeguda directora catalana, Carla Simón, ha guanyat el Premi Nacional de Cinematografia 2023 del Ministeri de Cultura. Com ja va passar quan ‘Alcarràs’ va guanyar al festival Berlinale, el govern espanyol ha reivindicat la peça com a “cinema espanyol”.

Publicitat

De fet, ara el jurat ha volgut reconèixer Simón per “posicionar el cinema espanyol en el panorama internacional” amb l’obtenció de l’Os d’Or a la Berlinale. El jurat també ha destacat d”Alcarràs’ “la naturalitat i precisió en la construcció d’històries i personatges, que combina amb intel·ligència i rigor el realisme i la ficció amb una mirada de plena actualitat a problemes socials”. Pel que fa al paper del català, s’ha limitat a dir que “incorpora d’una manera orgànica la diversitat de llengües que caracteritzen i enriqueixen la nostra societat i cultura”. El guardó, que concedeix el Ministeri de Cultura, està dotat amb 30.000 euros.

Et pot interessar  El Ministeri de Defensa, enxampat manipulant la referència a l'1-O de l'entrada d'Alcarràs a la Wikipedia

El jurat del premi ha fet èmfasi en el fet que Simó representa “a una generació de cineastes que han aconseguit en molt poc temps desenvolupar un cinema de qualitat i compromès amb el mateix mitjà i la societat arribant a un públic global”. Considera que és “un dels referents del gran moment que viu el cinema espanyol”.

El jurat del guardó, presidit per Beatriz Navas Valdés, també ha ressaltat que Simó “ha estat capaç de promoure que s’hagin obert sales de cinema en un moment complicat després de la pandèmia de la covid-19”.

El guardó que entrega el ministre de Cultura i Esports habitualment en el marc del Festival de Sant Sebastià va reconèixer en la passada edició a Penélope Cruz.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió