Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El Circ Cric celebra el 40è aniversari

|

- Publicitat -

El proper 23 d’abril es compliran 40 anys de la primera actuació que el Circ Cric va fer al Parc Central de Mataró. Per celebrar-ho, la companyia anuncia la represa de la seva activitat i presenta una nova edició del Festival Circ Cric al Montseny que se celebrarà entre el 24 d’abril al 4 de juliol concentrant, un any més, la seva programació durant els caps de setmana. En aquest sentit, Tortell Poltrona, director del Circ Cric, i Montserrat Trias, directora artística del Circ Cric, han explicat que “enfoquem aquesta temporada 2021 proposant un Festival amb espectacles i activitats per a tothom i una programació de propostes i festes de celebració que anirem convocant a mesura que les condicions ho permetin”.

Publicitat

L’organització es planteja la realització d’una festa de celebració dels 40 anys d’història del Circ Cric i l’acollida d’espectacles d’artistes i companyies nacionals i internacionals. Degut a la situació derivada de la pandèmia de la covid19 però, aquestes propostes s’aniran definint i anunciant durant les properes setmanes i mesos, segons les circumstàncies.

Dels espectacles confirmats, destaca el Què Bèstia!, el nou espectacle de Tortell Poltrona & Cia, que se celebrarà tots els dissabtes del 24 d’abril al 3 de juliol a les 18 h. Inspirat en els grans pallassos d’inicis i mitjan del segle XX, l’espectacle presenta situacions absurdes i gags que faran petar de riure. Què bèstia! és un homenatge a aquells personatges fantàstics que van fer riure els nostres avantpassats on no hi faltarà la música i els vestuaris vintage de la famosa nissaga dels Germans Martini.

Per altra banda, els diumenges del 25 d’abril al 4 de juliol a les 12h, el Circ Cric i Tortell Poltrona presentaran el CATACRIC.40 un espectacle de circ de gran format amb música en directe per a tots els públics. Set pallassos seran els conductors d’un espectacle que desafia amb sensibilitat i comicitat l’etern repte humà de l’equilibri, la gravetat i el sentit comú. Una proposta contemporània plena de recerca i poesia escènica, segons avancen els promotors.

L’edició d’aquest any del Festival posarà el focus en el públic jove i adolescent i també programarà activitats “entorn el binomi circ i natura”, segons els organitzadors. A la pàgina web del festival es pot consultar la programació completa.

Activitats tot l’any

D’altra banda, després d’haver hagut d’aturar la seva activitat durant més d’un any, a causa de l’impacte de la covid-19, el Circ Cric reprendrà la seva activitat del 25 al 28 de març acollint la primera edició de la Trobada Universos Ambulants, que se celebrarà a Sant Esteve de Palautordera. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Associació d’Empreses de Circ de Creació amb la voluntat de promoure un punt de trobada entre els creadors de circ i el seu públic, poder seguir construint comunitat i reivindicar la seguretat i essencialitat de la cultura.

De la mateixa manera, de cara a la tardor, el Circ Cric ja prepara una nova edició del Festival Internacional de Pallasses, concebut com a trobada anual d’intercanvi i reflexió de les dones que han fet de la pallassa una opció de vida, i un festival convertit en referent internacional que potencia la comicitat amb una mirada femenina.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió