Dissabte, 4 d'Abril de 2020 - Edició 618
La República

‘Dones i homes de l’antic Egipte’, nova exposició del Museu Egipci de Barcelona

Les 50 peces de l’exposició apropen la cultura egípcia a través de les històries de personatges tant anònims com públics

Ramon Moreno
Ramon Moreno 30/10/2019
Foto: Museu Egipci de Barcelona

Dones i homes de l’antic Egipte és la nova exposició temporal que es pot visitar al Museu Egipci de Barcelona organitzada per la Fundació Arqueològica Clos. La mostra aplega una variada selecció de peces que permet fer un recorregut pels tres mil anys de la història de la civilització egípcia.

A través d’estàtues, de relleus i de pintures parietals, de gran valor històric i artístic es poden descobrir els títols i les tasques associades als personatges representats. Els organitzadors destaquen “la bona conservació de les peces, que permet observar les faccions característiques de les persones que conformaven la civilització que va poblar durant segles la vora del Nil, observar les seves indumentàries i, fins i tot, aprendre dels textos que s’hi troben inscrits i que els identifica com a persones que varen ser testimonis d’aquesta fascinant civilització”.

Entre les peces que conformen l’exposició hi destaca una “espectacular” estàtua del sacerdot Gemefsetkap, de la dinastia XXV (715-664 aC), que conté una menció d’una forma excepcional del déu Osiris, la qual únicament s’ha pogut documentar en un jaciment faraònic del delta del Nil, indret on possiblement aquest personatge va viure i desenvolupar la seva tasca sacerdotal.

Camperols, servents, sacerdots, militars o escribes són alguns dels personatges que protagonitzen aquesta exposició, la qual “permetrà acostar encara més l’antic Egipte al gran públic”, indiquen fons del Museu.

Les peces exposades formen part de la col·lecció permanent del Museu Egipci i presenten una ordenació cronològica. A banda també hi ha algunes peces que s’exposen per primera vegada al públic després del procés de restauració.

De manera complementària a l’exposició el Museu Egipci ha programat un seguit d’activitats complementàries en forma de cursos, conferències i activitats infantils. L’exposició es podrà visitar fins el maig del 2020

Relacionats