Dijous, 4 de juny de 2020 - Edició 679
La República

Barcelona, capital de la cultura manga

La 25ª edició del saló se celebra fins el diumenge amb ‘mangakas’ il·lustres com Aushi Ohkubo i Mizuho Kusanagi

Ramon Moreno
Ramon Moreno 01/11/2019
Foto: ACN

Fins el proper diumenge dia 3 de novembre es pot visita a el 25è Manga Barcelona (anteriorment anomenat Saló del Manga), en el que s’apleguen milers de fans de la cultura manga i anime (otakus) i, en general, de la cultura japonesa. L’edició d’enguany estrena nom i logotip i també destaca per ser la més participativa fins la data, amb noves activitats com els concursos Manga Barcelona Quest, l’Otaquiz, per coronar els més especialistes en la cultura otaku. Una gran exposició  repassa els 25 anys del saló, mentre en paral·lel el MNAC repassa l’evolució d’Osamu Tezuka, el “déu del manga”. I quant als convidats de l’edició, brillen els noms dels mangakas Aushi Ohkubo, Mizuho Kusanagi i del grup japonès The 5.6.7.8’s.

Premis als millors treballs 

El saló també ha anunciat els seus premis que reconeixen les millor produccions en els diferents apartats i temàtiques. The promised Neverland‘, de Kaiu Shirai i Posuka Demizu, i Yona, princesa del amanecer, de Mizuho Kusanagi, han estat premiats com a millors manga shonen i shojo en aquest edició del saló del Manga. El shonen és la variant del còmic japonès adreçada especialment a nois, mentre que el shojo és la variant per a noies.

D’altra banda, Golden Kamuy, de Mizuho Kusanagi, ha estat guardonat com a millor seinen (enfocat a homes) i Catarsis, de Moto Hagio, com a millor josei (adreçat a dones). Animal Crossing, de Sayori Abe, ha rebut el premi a millor kodomo manga (per a públic infantil). També s’han atorgat premis per a les millors produccions cinematogràfiques i d’animació.

Relacionats