Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Almudena Grandes, Premi Liber 2018 a l’autor hispanoamericà més destacat

L’escriptora Almudena Grandes rebrà el Premi Liber 2018 a l’autor hispanoamericà més destacat, amb el qual la Junta Directiva de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) reconeix la seva […]

Redacció
Redacció 30/08/2018
L'escriptora Almudena Grandes entrant al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el 19 d'abril del 2018 / ACN

L’escriptora Almudena Grandes rebrà el Premi Liber 2018 a l’autor hispanoamericà més destacat, amb el qual la Junta Directiva de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) reconeix la seva capacitat per “crear una obra literària centrada en la dona i en la història recent d’Espanya”. Grandes rebrà el guardó dijous que ve 4 d’octubre en un acte que se celebrarà al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), segons ha comunicat l’organitzadora.

Amb aquest premi, el sector del llibre vol destacar la trajectòria d’aquesta escriptora que ha adquirit, al llarg dels anys, un gran reconeixement entre els lectors, tan espanyols com internacionals, la qual cosa l’ha convertit en un dels noms més consolidats i de major projecció internacional de la literatura espanyola contemporània.

Almudena Grandes (Madrid, 1960) es va donar a conèixer el 1989 amb Las edades de Lulú, llibre que va aconseguir el Premio La Sonrisa Vertical. A partir d’aquest llibre arribarien altres títols com Te llamaré Viernes, Malena és un nombre de tango, Atlas de geografía humana, Los aires difíciles, Castillos de cartón, El corazón helado i Los besos en el pan, així com els volums de contes Modelos de mujer i Estaciones de paso.

Almudena Grandes i l’1-O

Dues setmanes abans del primer d’octubre, l’autora atenia els mitjans a raó de la publicació de Los pacientes del doctor García, la quarta entrega de la sèrie Episodios de una guerra interminable. Aprofitant l’ocasió va fer diferents declaracions al voltant del  referèndum d’autodeterminació que s’havia de celebrar. Declarava: “Passi el que passi, que passi tranquil·lament”. Afegint “espero que no susciti cap classe de violència per part de les forces de l’Estat” Grandes precisava: “No perquè no sigui partidària de la legalitat, sinó perquè és tan important que no s’han de prendre mesures que la puguin debilitar”