Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Agenda virtual: activitats per avui dimarts

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 31/03/2020

Teatre

Després de l’acollida que va tenir la primera setmana de #LaFlyhardACasa, la sala segueix amb la iniciativa i ofereix ara els espectacles Sàpiens de Roc Esquius i dirigida per Sergi Belbel; Refraccions de Concha Milla i Mata el teu alumne de Carles Mallol. Aquestes es podran veure fins diumenge.

Dansa

L’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya (APdC) ha proposat celebrar el Dia Internacional de la Dansa online durant tot el mes d’abril, amb la intenció de donar visibilitat a la dansa. A partir d’aquest dimarts i fins al 29, dia oficial del Dia Internacional de la Dansa, l’associació ha apostat per viure aquest dia des de casa, “convertint les xarxes en una festa del moviment!” L’APdC ha animat al públic (professionals, amateurs, nens i nenes, joves i grans) a penjar les seves coreografies amb música que més els agradi acompanyades pel #BallemaCasaDID20.

Literatura

Continua la proposta d’Òmnium Cultural de Literatura a Domicili amb converses entre un llibreter i un escriptor que presenta una obra. Aquest dimarts és el torn de Martí Domínguez, que presentarà L’esperit de temps (Proa), Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any, amb la llibretera Núria Cadenes.

Podeu recuperar la ressenya del llibre L’esperit del temps i l’entrevista a Martí Domínguez publicades a LaRepublica.cat.

A Ona Llibres, a les set de la tarda el Club de lectura participatiu se centra en llibres d’autors estrangers traduïts al català, conduït per Jordi Sànchez.

La Fira Literal publica les entrevistes i converses de les principals ponències de totes les seves edicions. Aquests textos van ser publicats ara fa un any en el llibre Literalment. També es pot comprar el llibre per col·laborar amb les següents edicions de la Fira Literal.

L’editorial Edicions Cal·lígraf publica aquests dies de manera gratuïta els relats que conformen el llibre Els horitzontals i altres històries verticals, de l’escriptor Carles McCragh, a través de la seva web i les xarxes socials.

Familiar

Cavall Fort ha estrenat al seu web un espai especial Jo em quedo a casa!, amb jocs, experiments, manualitats, receptes de cuina i moltes altres activitats d’accés gratuït perquè les famílies se les puguin descarregar i fer-les des de casa. Cada dia, es publicarà des de Cavall Fort una activitat nova.

A més de tots aquests recursos gratuïts, en el mateix web de Cavall Fort es poden escoltar els audiocontes d’El Tatano i trobar-hi l’accés a les edicions especials #Joemquedoacasa gratuïtes de Cavall Fort i El Tatano, penjades a la plataforma iQuiosc.cat. Es tracta d’adaptacions de números recents de les revistes. I s’hi aniran afegint les adaptacions dels números següents mentre durin les restriccions a causa del confinament.

Museus

La Fundació Vila Casas també ha obert les seves portes a les xarxes amb la proposta #LaVilaCasasAcasa. Entre les iniciatives dels pròxims dies, es compartiran opinions d’alguns dels artistes, comissaris o persones directament relacionades amb cadascuna de les mostres actuals dels espais de la Fundació. Inicien aquest cicle d’entrevistes amb Toni Ricart Giró, nebot i marmessor del llegat artístic de Marcel Giró i Palmira Puig, protagonistes de l’exposició Saudades de Sao Paulo que van inaugurar al Museu Palau Solterra el passat mes de febrer.

Així mateix i entre d’altres activitats, es pot consultar el catàleg de l’exposició Persistències d’Enric Ansesa (Girona, 1945), actualment tancada al Museu Can Framis, i visitar online El meu compromís de Guerrero Medina (Jaén, 1942), una exposició que es troba als Espais Volart ideada per Antoni Vila Casas i el mateix artista, que reuneix 120 obres des dels anys seixanta fins a l’actualitat.