Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Adéu a l’Anuari imprès d’Enciclopèdia Catalana

L'obra passarà a formar part de les 45 que ja engloba el web enciclopedia.cat, amb més de 80.000 articles

|

- Publicitat -

Els editors de l’Anuari d”Enciclopèdia Catalana’ han anunciat que l’obra deixarà de publicar-se en paper i que a partir d’ara s’editarà exclusivament en format digital. Aquesta decisió forma part del procés de digitalització que el grup editorial Enciclopèdia va endegar el 2014, any en què van començar a incorporar al portal enciclopedia.cat el seu fons editorial. Així, l’Anuari se sumarà a obres que ja apareixen en aquest format com ara Història natural dels Països Catalans, Art gòtic a Catalunya, Catalunya romànica o Gran enciclopèdia de la música. El web es va posar en marxa l’any 2008 i a hores d’ara ja recull 45 obres amb més de 80.000 articles, entre elles l’embrió de tota la iniciativa, la Hiperenciclopèdia, a partir de la Gran Enciclopèdia Catalana, creada el 1997.

Publicitat

La Hiperenciclopèdia va ser la primera obra de divulgació general d’aquest tipus en línia d’Europa, i el primer pas del grup Enciclopèdia en el camí de la digitalització per “oferir continguts de qualitat” a universitats, escoles, professionals de la llengua i centres d’investigació, segons indiquen fonts de l’editorial.

Les mateixes fonts indiquen que l’any 2017 enciclopedia.cat va tenir més d’un milió i mig d’usuaris únics anuals, mentre que diccionari.cat, la versió en línia del diccionari principal d’Enciclopèdia des del 1998, en va registrar més de dos milions.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió