Dilluns, 1 de juny de 2020 - Edició 676
La República

Actors lleidatans creen des del confinament la mini-sèrie online ‘La casa dels pressics’

Entre paròdia i reivindicació, es qüestiona què passaria si els personatges de ‘La casa de papel’ fossin de Lleida

Ramon Moreno
Ramon Moreno 12/05/2020

Un grup d’actors professionals de Lleida ha creat la mini-sèrie online La casa dels pressics, basada en la producció de Netflix La casa de papel. Parteix de la premissa  de “què passaria si els personatges d’aquesta sèrie fossin de Lleida?” i està “a mig camí de la paròdia i la reivindicació”, ja que els personatges busquen “ajustar i blindar els preus que rep la pagesia”.

La sèrie ha estat creada, gravada i editada durant el confinament. L’equip ha fet lectures de guió per videoconferència i els actors han gravat per separat cadascuna de les frases. Violeta Porta, una de les actrius, s’encarrega de l’edició dels vídeos. Els capítols es poden veure al perfil d’Instagram @la_casa_dels_pressics i al canal de Youtube de Violeta Porta.

L’equip són professionals del sector teatral que han patit l’aturada provocada per la crisi de la covid-19, ja que “les actuacions s’han suspès durant mesos i també els rodatges i les produccions audiovisuals”, assenyalen. Amb aquesta mini-sèrie aquest grup d’actors lleidatans intenta “mantenir-se en actiu, arrencar somriures i també reivindicar preus justos per la pagesia”. L’equip l’integren Sofia Colominas, Saray González, Ramon Molins, Quim Roca, Jordi Pedrós, Violeta Porta, Margarida Troguet i Erik Varea.

La sèrie consta de vuit videos d’uns 30 segons a mode de presentació dels personatges i de tres capítols d’entre 3 i 5 minuts de durada. També preveuen publica preses falses i, degut a la bona rebuda del projecte l’equip s’està plantejant ampliar els continguts.

 

Relacionats