Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

[Vídeo] Un batlle de la CUP canta les quaranta al Govern durant la trobada d’alcaldes a Palau

Tots els caps de la vila de la CUP lluïen una samarreta negra amb la llegenda en català ‘Marlaska / Buch / Cunillera / Prou ​​repressió!’

Redacció
Redacció 26/10/2019
Ramon Vancells, alcalde de Monistrol de Calders, a l'acte dels 800 alcaldes al Palau de la Generalitat | CUP

L’alcalde de Monistrol de Calders (Barcelona), Ramon Vancells (CUP), ha criticat aquest dissabte el “seguidisme a un Estat repressor”, durant l’acte de més de 800 alcaldes catalans a la Generalitat contra la sentència de l’1-O, davant el president del Govern, Quim Torra; el vicepresident Pere Aragonès i el president del Parlament, Roger Torrent.

Durant el seu discurs ha portat posat una samarreta negra amb la llegenda en català ‘Marlaska / Buch / Cunillera / Prou ​​repressió!’ (com la resta d’alcaldes de la CUP allà presents).

“Hi ha gent que aquests dies no ens sentim representades per unes institucions que, malgrat ser les nostres, reprimeixen la nostra gent”, ha dit en el torn de discursos d’alguns d’aquests alcaldes.

Ha considerat que, malgrat el motiu de l’acte, “més enllà del rebuig a la sentència, el que va passar els dies posteriors també s’ha de citar”.

“Ens sembla que el paper que han fet les institucions de seguidisme a un Estat repressor ens avergonyeix com a poble”, ha afegit llavors, el que ha aixecat uns breus aplaudiments de gran part dels alcaldes.

Després s’ha alineat amb el discurs de la resta d’alcaldes que han intervingut: “Mostrem l’adhesió dels nostres ajuntaments a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència”.

I ha demanat a la ciutadania participar en “totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats”, el que també ha estat aplaudit.