Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

[Vídeo] Les imatges que posen en entredit com es va ferir l’agent de policia

Un company podria haver disparat sense voler una pilota de goma al seu cap

Redacció 22/10/2019
Imatge d'arxiu d'Antidisturbis de la Policia Nacional

La policia ha deixat una corrua de ferits per la seva repressió i violència policial. També ha tingut alguns afectats entre les seves files, però la majoria són ferides de causa menor, fins al punt que van haver de posar un esparadrap més gran a la cara d’un agent amb motiu de la visita del ministre espanyol Grande-Marlaska.

Sí que cal destacar, però, que un agent desplaçat des de Galícia es troba en estat greu a l’UCI. Tot i que en les últimes hores el seu estat ha millorat, s’ha de ser prudent i desitjar la seva ràpida recuperació.

Així i tot, les causes d’aquest “ferit greu” no són clares. En un primer moment es va dir que l’agent havia rebut l’impacte d’un projectil provinent dels manifestants que li va travessar el casc. Uns fets que costen de creure.

Resulta, però, que hi ha un vídeo amb les imatges i res queda clar. Davant la poca fiabilitat de l’argument, la periodista de la caverna, Mayka Navarro, iniciava una teoria sobre que l’impacte era un objecte tirat des d’un balcó. La mateixa periodista de La Vanguardia amenaçava al bloc de pisos que serien investigats.

Però un altre cop la teoria s’aguanta amb pinces. Al vídeo no s’aprecia cap objecte que caigui des de dalt.

Per tant, com s’ha ferit l’agent? L’altra teoria de les causes de la desgraciada contusió, doncs, és un accident: un policia hauria disparat per error al seu company una pilota de goma per darrere.

De fet, al vídeo es pot sentir el tret i després com cau l’agent. A més, un altre agent fa gestos com de no creure’s el que ha passat, com si en fos el responsable. Fins i tot, cap dels policies mira cap a dalt o s’aparta per por que caiguin més objectes. També sembla que al terra hi queda una escopeta de bales de goma.

Per acabar-ho d’adobar, el periodista de Rac1, Benet Íñigo, ha explicat al Versió Rac1 que al policia que està en estat greu “no està clar què li va passar; l’impacte al casc li va venir de darrere, quan els manifestants estaven al davant”.

Observeu el vídeo i jutgeu: