Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Preparen una acció amb pilotes i bales de foam gegants abans del Barça-Madrid

Un grup de ciutadans han encarregat balons de platja i han emulat amb bidons de cervesa els projectils de la policia

Redacció
Redacció 16/12/2019

El Barça Madrid d’aquest dimecres segueix aclaparant tota l’atenció dels mitjans d’aquí i d’arreu per la gran mobilització independentista que es preveu a tota la zona que envolta el Camp Nou.

Tsunami Democràtic ha convocat a quatre punts una gran concentració, amb autocars que arriben de diferents llocs del Principat i altres col·lectius també han fet les seves proclames a acudir al camp a primera hora de la tarda.

Un nou grup ciutadà amb el suport d’Anonymous ha explicat a través de les xarxes que ha preparat una acció que, si més no, serà molt vistosa. Segons expliquen en aquest vídeo, han comprat 200 pilotes de platja negres (com la de la foto que apareix més avall en aquest article) i també han construït desenes de bales de foam gegants amb bidons de cervesa.

Conviden a tothom que vulgui participar a concentrar-se a les 15h al sud del Camp Nou, per sota de Travessera de les Corts. Demanen que tothom que vulgui fer aquesta acció porti màscares d’Anonymous i també ulls impresos.

Amb aquesta performance els seus organitzadors expliquen a La República que volen denunciar internacionalment la repressió dels pobles i recordar que molts ciutadans han perdut un ull per l’ús d’aquests projectils. De fet, han pintat desenes d’ulls gegants que també repartiran a l’acció.

La idea és fer una marxa denunciant la repressió com fa uns dies van fer altres represaliats a Xile. També recorden a l’Estat espanyol que l’ús d’aquests projectils estan prohibits a Catalunya.