Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

La Cecot assegura que la meitat de les empreses associades han tancat per la vaga general

|

- Publicitat -

La patronal Cecot ha explicat que la meitat de les empreses associades han fet tancament patronal per la vaga general d’aquets divendres, segons ha informat l’organització a través de les xarxes socials. Aquestes són les dades que ha proporcionat la patronal a les nou del matí després d’un sondeig a mig miler d’empreses.

Publicitat

PIMEC xifra en gairebé un 40% les pimes que aturen l’activitat coincidint amb la vaga del 18-O

PIMEC xifra en un 39,8% les petites i mitjanes empreses de Catalunya que han decidit aturar la seva activitat coincidint amb la vaga del 18-O. Segons la patronal de les petites i mitjanes empreses, “nombroses empreses han pactat amb els seus treballadors diverses fórmules de flexibilitat per treballar a distància o bé adaptar les seves jornades i assistir a diferents mobilitzacions convocades”. D’acord amb les dades recollides per PIMEC, un 70,7% dels treballadors han fet aturades puntuals previ acord amb la companyia, un 4,2% han secundat la vaga i un 25,1% fan la seva jornada amb normalitat. PIMEC constata “problemes als accessos de Barcelona per talls a les carreteres” que han dificultat l’entrada a la feina a alguns treballadors.

Gairebé la meitat de les botigues han abaixat la persiana pel 18-O, segons Barcelona Comerç

La incidència de la vaga general del 18-O en el comerç de proximitat de Barcelona ha estat del 49%, segons les dades oficials de Barcelona Comerç, que espera un tancament més generalitzat de cara a la tarda. A l’eix comercial de Sant Antoni, el 90% de les botigues estan tancades. Al mercat estan tancades la meitat de les parades del mercat, mentre que als Encants ho estan el 85%. Als eixos comercials de Poblenou, Sant Andreu, Poble Sec i Sagrada Família, les botigues que no han obert són del 80%, i arriben al 70% a Sants-Les Corts i Creu Coberta. Els Encants del Mercat d’Hostafrancs no han obert, i el 75% de les parades interiors tampoc. El Mercat del Ninot no ha obert. Als eixos amb més seguiment de la vaga els supermercats, la restauració i el comerç en mans de persones nouvingudes són dels “pocs que han obert”, segons Barcelona Comerç.

A Horta, un 47% de les botigues estan tancades i la previsió és que a la tarda la baixada de persianes sigui majoritària, igual que a l’esquerra de l’Eixample, on ha obert el 50% del comerç.

A l’Eix del Clot, el 50% no ha obert avui, i el pas dels piquets ha provocat el tancament momentani d’algunes botigues que després han tornat a obrir. Pel que fa al mercat, el 80% de les parades estan obertes, però es preveu que a la tarda el 70% tanqui.

Al carrer de Gran de Gràcia bona part del comerç ha tancat i algunes botigues han mantingut la persiana mig oberta. Aquesta situació és la mateixa que a la dreta de l’Eixample.

Segons les dades de Barcelona Comerç, a l’eix Maragall un 30% del comerç també ha optat per persianes a mig obrir, mentre que un 40% l’han aixecat del tot.

A La Marina i el Raval, el 70% del comerç està obert, amb el mercat de la Boqueria amb un 40% de les parades obertes.

Als eixos comercials més allunyats del centre com Sant Matí, Sarrià, Sant Gervasi, Encantnous o Nou Barris el seguiment de la vaga ha estat poc significatiu. Segons Barcelona Comerç, a Sant Gervasi s’ha notat la manca de gent al carrer i “moltes botigues tenen intenció de tancar a la tarda”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió