Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

La Cecot assegura que la meitat de les empreses associades han tancat per la vaga general

La patronal sondeja mig miler de companyies

Avatar
Agències 18/10/2019
Una empresa tancada per la vaga general del 18-O/ Twitter @davidgarrofe

La patronal Cecot ha explicat que la meitat de les empreses associades han fet tancament patronal per la vaga general d’aquets divendres, segons ha informat l’organització a través de les xarxes socials. Aquestes són les dades que ha proporcionat la patronal a les nou del matí després d’un sondeig a mig miler d’empreses.

PIMEC xifra en gairebé un 40% les pimes que aturen l’activitat coincidint amb la vaga del 18-O

PIMEC xifra en un 39,8% les petites i mitjanes empreses de Catalunya que han decidit aturar la seva activitat coincidint amb la vaga del 18-O. Segons la patronal de les petites i mitjanes empreses, “nombroses empreses han pactat amb els seus treballadors diverses fórmules de flexibilitat per treballar a distància o bé adaptar les seves jornades i assistir a diferents mobilitzacions convocades”. D’acord amb les dades recollides per PIMEC, un 70,7% dels treballadors han fet aturades puntuals previ acord amb la companyia, un 4,2% han secundat la vaga i un 25,1% fan la seva jornada amb normalitat. PIMEC constata “problemes als accessos de Barcelona per talls a les carreteres” que han dificultat l’entrada a la feina a alguns treballadors.

Gairebé la meitat de les botigues han abaixat la persiana pel 18-O, segons Barcelona Comerç

La incidència de la vaga general del 18-O en el comerç de proximitat de Barcelona ha estat del 49%, segons les dades oficials de Barcelona Comerç, que espera un tancament més generalitzat de cara a la tarda. A l’eix comercial de Sant Antoni, el 90% de les botigues estan tancades. Al mercat estan tancades la meitat de les parades del mercat, mentre que als Encants ho estan el 85%. Als eixos comercials de Poblenou, Sant Andreu, Poble Sec i Sagrada Família, les botigues que no han obert són del 80%, i arriben al 70% a Sants-Les Corts i Creu Coberta. Els Encants del Mercat d’Hostafrancs no han obert, i el 75% de les parades interiors tampoc. El Mercat del Ninot no ha obert. Als eixos amb més seguiment de la vaga els supermercats, la restauració i el comerç en mans de persones nouvingudes són dels “pocs que han obert”, segons Barcelona Comerç.

A Horta, un 47% de les botigues estan tancades i la previsió és que a la tarda la baixada de persianes sigui majoritària, igual que a l’esquerra de l’Eixample, on ha obert el 50% del comerç.

A l’Eix del Clot, el 50% no ha obert avui, i el pas dels piquets ha provocat el tancament momentani d’algunes botigues que després han tornat a obrir. Pel que fa al mercat, el 80% de les parades estan obertes, però es preveu que a la tarda el 70% tanqui.

Al carrer de Gran de Gràcia bona part del comerç ha tancat i algunes botigues han mantingut la persiana mig oberta. Aquesta situació és la mateixa que a la dreta de l’Eixample.

Segons les dades de Barcelona Comerç, a l’eix Maragall un 30% del comerç també ha optat per persianes a mig obrir, mentre que un 40% l’han aixecat del tot.

A La Marina i el Raval, el 70% del comerç està obert, amb el mercat de la Boqueria amb un 40% de les parades obertes.

Als eixos comercials més allunyats del centre com Sant Matí, Sarrià, Sant Gervasi, Encantnous o Nou Barris el seguiment de la vaga ha estat poc significatiu. Segons Barcelona Comerç, a Sant Gervasi s’ha notat la manca de gent al carrer i “moltes botigues tenen intenció de tancar a la tarda”.