Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Guàrdies civils es queixen que els agents desplaçats a Catalunya “no han descansat ni un sol dia”

Una associació de la benemèrita denuncia condicions precàries: “hem hagut de pagar factures d’hotels”

Avatar
Agències 20/11/2019
Pla general dels manifestants amb una bandera a favor de la Guàrdia Civil de Tarragona en la protesta convocada per donar suport als cossos de seguretat de l'Estat. Imatge del 20 d'octubre del 2019 (Horitzontal).

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat novament condicions precàries en el desplegament a Catalunya. Assegura que els agents dels Grups de Reserva i Seguretat estan abonant de la seva butxaca factures d’hotels on han dormit perquè no els han avançat dietes, i que molts no han descansat ni un dia des de fa més d’un mes. De fet, l’entitat apunta que alguns han tornat ja a casa seva i en lloc de poder lliurar, estan assajant en desfilades de l’armada. “És la conseqüència d’haver estat exclosos de l’ordre general de jornada laboral des que es va iniciar el dispositiu. Els guàrdies civils han tornat a ser utilitzats com a mà d’obra barata i sense drets, exprimint-los sense cap fre”, s’ha queixat l’AUGC.

Des de Saragossa expliquen que han hagut de pagar factures de 616 euros i de 393. Els grups de Sevilla apunten que han treballat gairebé 60 dies seguits sense cap dia lliure, amb serveis diaris de fins a 14 hores. Agents de Pontevedra denuncien 40 dies seguits de servei, allotjaments precaris i falta de material.

I tot això passa, continua l’AUGC, mentre hi ha agents de Barcelona a la frontera de Melilla prestant servei des de fa més de 40 dies sense saber quan tornaran i amb vacances i permisos anul·lats. L’entitat demana que també se’ls inclogui en el dispositiu de Catalunya, perquè també estan allunyats de les seves famílies.

Relacionats