Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Els Mossos dispersen un piquet amb 350 CDR que protestava a la delegació d’Hisenda

|

- Publicitat -

Uns piquet amb 350 CDR protesten a Girona des de primera hora en l’inici de la vaga general davant la delegació d’Hisenda, on han empaperat l’entrada i han tirat pintura blanca. Els Mossos d’Esquadra els han dispersat a través d’un cordó policial i el grup s’ha traslladat llavors davant d’un centre Hipercor. Els manifestants han fet pintades a la façana per recordar que ‘El combat continua’, exigint ‘Dignitat i justícia’ i demanant adherir-se a la vaga general. La protesta ha començat a l’estació de l’AVE de la capital gironina, fortament custodiada per la policia.

Publicitat

El piquet del CDR arriba als Jutjats de Girona i reclama la llibertat dels detinguts pels aldarulls

El piquet del CDR ha arribat cap a dos quarts d’onze del matí als Jutjats de Girona, blindats pels antiavalots dels Mossos, per reclamar l’alliberament dels detinguts durant la tercera nit de disturbis a la ciutat. Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc joves per desordres públics, un d’ells menor d’edat, i està previst que passin a disposició judicial al llarg del matí. La marxa ha començat a les sis del matí i ha passat per l’edifici de l’Agència Tributària, el Corte Inglés, la rotonda de Mas Gri, la seu de la Caixa i la comissaria dels Mossos d’Esquadra. El piquet ha empaperat l’entrada d’alguns edificis, ha abocat pintura i ha fet grafitis a parets.

El piquet del CDR, amb unes 400 persones, ha començat a les sis del matí davant l’estació de l’AVE, custodiada per un fort dispositiu d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional. La marxa s’ha dirigit fins a l’edifici de l’Agència Tributària. Allà, els vaguistes han empaperat la porta d’accés amb cartells de ‘Li diuen democràcia i o ho és’ i ‘Davant la repressió no claudiquem. Avancem’. També han fet pintades a les parets i han abocat pintura a terra.

El piquet preveia quedar-se una estona davant l’edifici però han arribat tres furgonetes dels Mossos d’Esquadra i els antiavalots han desallotjat el carrer fent anar els vaguistes fins a la carretera Barcelona. Hi ha hagut empentes i algun cop de porra als piquets que anaven en última posició. Durant la dispersió, algun manifestant ha intentat moure tanques d’obra per interposar-les entre Mossos i vaguistes però la resta l’han fet desistir.

Et pot interessar  El CDR de Girona participarà en les mobilitzacions de Barcelona l'1-O

La columna de vaguistes ha avançat fins l’edifici del Corte Inglés, on hi han fet pintades de ‘vaga general’ i amb proclames anticapitalistes, i s’ha aturat a la rotonda de Mas Gri, on hi ha el polígon on hi ha establiments com McDonald’s, el Decathlons o el Media Markt. Durant el trajecte, més vaguistes s’han afegit a la marxa que en aquest punt ja aplegava 800 persones.

A la rotonda s’hi han aturat una mitja hora fins que finalment han decidit reprendre el recorregut en direcció a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, on en aquells moments hi havia els detinguts durant la tercera nit de disturbis a la ciutat. Pel camí, han fet pintades, han empaperat i han tornat a abocar pintura a la seu de la Caixa.

Un cop a la comissaria, han reclamat la posada en llibertat dels arrestats. “Si en toquen a una, ens toquen a totes”, “Els Mossos també són forces d’ocupació” o “Llibertat detingudes” entre les proclames que han corejat des del carrer del Carme, perquè els Mossos han bloquejat totalment el carrer de la comissaria a banda i banda per evitar que hi poguessin arribar.

Finalment, el piquet s’ha desplaçat fins a l’edifici dels Jutjats de Girona, blindat per la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra per donar suport als detinguts que està previst que passin a disposició judicial durant el matí. En aquest punt, segons Mossos, hi havia 1.200 persones.

Com que a les onze del matí estava convocada la concentració per la vaga davant la seu de la Generalitat, una part dels vaguistes ha decidit quedar-se als Jutjats mentre un grup més nombrós ha marxat per sumar-se a la manifestació. Al centre de Girona hi ha pocs comerços oberts, a la majoria hi pengen cartells avisant que han tancat per “vaga general”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió