Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El SEPC inicia aquest dimarts una vaga indefinida a les universitats catalanes

Les universitats continuen amb el debat de com flexibilitzar l’avaluació

Agències 28/10/2019
Manifestació convocada per la Intersindical-CSC, la USTEC, la CGT, el CAU, sindicats d’estudiants i la FaPaC a Barcelona el 24 d'octubre

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) inicia aquest dimarts una vaga indefinida a les universitats catalanes per permetre “la mobilització contínua” en resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. El sindicat ha remarcat que per permetre aquesta mobilització contínua s’ha de permetre els estudiants universitaris fer l’avaluació única i ajornar les activitats avaluables.

Fonts del SEPC han assegurat que malgrat que hi ha hagut facultats i universitats que han fet passes en aquest sentit, queden centres per facilitar aquest tipus d’avaluació. A l’aturada estudiantil a partir d’aquest dimarts també s’ha sumat l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), que demana l'”amnistia dels presos polítics i el dret d’autodeterminació”, i que també demana l’avaluació única i ajornar activitats avaluables i d’assistència obligatòria.

Universitats 

Les universitats públiques catalanes debaten aquesta setmana la flexibilitat de l’avaluació d’aquest primer quadrimestre davant les peticions estudiantils, segons han informat fonts de les institucions d’educació superior.

Nou facultats de la Universitat de Barcelona (UB) -de les 16 totals- han recomanat ajornar les activitats acadèmiques avaluables i ampliar el termini per acollir-se a l’avaluació única. Les facultats que han aconseguit un acord per flexibilitzar l’avaluació i docència són les de Filosofia, Geografia i Història, Matemàtiques i Informàtica, Medicina, Física, Química, Educació, Psicologia i Farmàcia.

UAB, UPC, UdG i UdL

A l’Autònoma de Barcelona (UAB), cada facultat està debatent amb els estudiants, i es parlarà de la flexibilització en el Consell de Govern previst per a aquest dimecres, i a la Politècnica de Catalunya (UPC), les diverses escoles començaran aquesta setmana a debatre com fer efectiva aquesta flexibilitat.

La de Girona (UdG), en el claustre extraordinari en què es va aprovar incorporar de manera excepcional un sistema “alternatiu” d’avaluació, no ha convocat encara el Consell de Govern, però ha remarcat que es farà aviat, i a la de Lleida (UdL) no han rebut peticions en aquest sentit i les estudiarien si arribessin.

Secundària

El SEPC també ha convocat vaga als instituts de Secundària per dimecres 30 i dijous 31 perquè no es “penalitzin” les absències d’alumnat -com ja van fer els passats 24 i 25 d’octubre-.

Aquests dos mateixos dies també havia convocat vaga a Secundària i universitats el Sindicat d’Estudiants (ES), que confia que aquesta aturada pugui ser una “primera passa” per a una nova vaga general.