Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

[Vídeo] Dos detinguts en el desallotjament de l’acampada de plaça Universitat

Irídia denuncia que la Guàrdia Urbana fes càrregues per desallotjar l’acampada i que els agents no anessin identificats

Agències 20/11/2019
La Guàrdia Urbana de Barcelona carregant contra els acampats | @escriptors

La Guàrdia Urbana ha detingut dues persones en el desallotjament de l’acampada de plaça Universitat, han confirmat a l’ACN fonts municipals. Estan arrestats per atemptat a l’autoritat. El desallotjament ha tingut lloc aquesta matinada, cap a la 1, després de 20 dies d’acampada. Un fort dispositiu policial format per una vintena de furgonetes del cos de seguretat local ha irromput a la zona i ha començat a retirar tots els elements que ocupaven l’espai públic, ordenant als acampats que marxessin. La Guàrdia Urbana ha protagonitzat alguna càrrega contra els concentrats en els punts on es resistien més, però finalment s’ha fet marxar tothom. El desallotjament arriba quatre dies després que els Mossos d’Esquadra identifiquessin les 117 persones que hi havia en aquell moment, i que en detinguessin una per una ordre judicial pendent.

La vintena de furgonetes de la Guàrdia Urbana han tallat la Gran Via a l’altura del carrer Aribau i els agents han començat a desmuntar el campament, retirant el material que els barrava el pas fins a les tendes i posteriorment aquestes instal·lacions. Alguns dels acampats han recriminat als agents que no els deixessin agafar les seves pertinences.

Hi ha hagut també algunes escenes de tensió acompanyades de càrregues dels antiavalots de la Guàrdia Urbana quan alguns dels concentrats a la plaça Universitat han mostrat resistència a complir les ordres de marxar que els donaven els agents. En aquest escenari hi ha hagut alguna identificació. En un quart d’hora, però, la plaça ha estat desallotjada i els serveis de neteja han començat a recollir tot el que quedava a la zona.

Irídia diu que es van treure les funcions d’intervenció en ordre públic en el passat mandat

El centre Irídia ha denunciat que la Guàrdia Urbana fes càrregues per desallotjar l’acampada de plaça Universitat aquesta nit, i que els agents no anessin identificats. A través de Twitter, ha remarcat que les funcions d’intervenció en ordre públic es van treure en el passat mandat, però sobretot ha criticat que hi hagi agents de la unitat especial que no vagin correctament identificats. El centre, amb qui l’Ajuntament col·labora sovint, també ha aprofitat per demanar que portin identificació per davant i per darrere, de manera visible i clara. La Guàrdia Urbana ha desallotjat els acampats cap a la 1 de la matinada.