Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Bosch assegura que fora d’Espanya la sentència es veu com “un error històric”

El conseller necessita massa esforç per desacreditar l’enorme i descomunal dedicació de l’Estat per intentar netejar la seva imatge fora de les seves fronteres.

Avatar
Agències 17/10/2019
Pla americà del president de la comissió d'Afers Europeus del parlament d'Eslovàquia, Lubos Blaha, encaixant mans amb el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, després d'una reunió a Bratislava, el 17 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dijous que fora d’Espanya s’entén que condemnar a presó per organitzar una votació com la de l’1-O “és un error històric”.

“He trobat receptivitat i complicitat amb la idea que empresonar per organitzar una votació és un error històric”, ha destacat en un comunicat, després de reunir-se a Bratislava (Eslovàquia) amb membres del Comitè d’Afers Estrangers i del Comitè d’Afers Europeus del Parlament eslovac, i amb el exvicecanciller d’Àustria Erhard Busek a Viena.

Després d’aquestes trobades, Bosch ha afirmat que en el qual país en què es troba “s’entén que l’única manera de resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya és amb diàleg i democràcia”.

Alfred Bosch, amb una agenda plena en l’àmbit internacional, no li cal massa dedicació per desacreditar l’enorme i descomunal esforç de l’Estat per intentar netejar la seva imatge fora de les seves fronteres.