Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Alerta Solidària critica la “covardia” de l’AN per investigar periodistes en lloc de filtradors

|

- Publicitat -

Alerta Solidària ha criticat la “covardia” de l’Audiència Nacional per haver citat com a investigats vuit periodistes que van publicar informacions sobre el sumari dels CDR en lloc dels filtradors.

Publicitat

En un comunicat, ha remarcat que la “veritable responsabilitat de les filtracions recau en el propi aparell de l’Estat”, i ha criticat que apuntin cap a la premsa, “malgrat el més que qüestionable tractament periodístic fet per diversos mitjans”.

De fet, Alerta Solidària ha recordat que dos dels mitjans van publicar notícies amb les marques d’aigua de l’usuari que havia descarregat els documents, el que va permetre identificar-lo.

AMPLIACIÓ.- La Fiscalia estudia impugnar la imputació dels periodistes per informar del sumari dels CDR

La Fiscalia estudia impugnar la citació en qualitat d’investigats dels periodistes de vuit mitjans de comunicació per presumpta revelació de secrets després de publicar informació del sumari de la causa dels CDR quan estava sota secret: “Estem estudiant la possibilitat d’impugnar aquesta resolució”, ha afirmat la fiscal general de l’Estat, María José Segarra.

En declaracions als periodistes aquest dijous a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, Segarra també ha explicat que han conegut la incoació del procediment a través dels mitjans, per la qual cosa ha evitat detallar la seva opinió: “Ho abocarem en el procediment quan ultimem les possibilitats d’impugnació que per descomptat estem estudiant”.

Segarra ha recordat que la competència sobre revelació de secrets no és de l’Audiència Nacional sinó dels Jutjats d’Instrucció de Madrid, i ha afegit: “La Fiscalia, des de la perspectiva de la defensa del dret a la llibertat de transmetre informació i opinió veraç, analitzarà aquesta incoació i les decisions que s’han adoptat”.

Et pot interessar  Clam unànime de les entitats socials en defensa d'un tracte més humanitari a les presons catalanes
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió