Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

[Vídeo] La mare del membre del CDR exiliat a Brussel·les denuncia la “manipulació” de la Guàrdia Civil en l’escorcoll de casa seva

La mare de l’Adrià Carrasco -l’activista dels CDR d’Esplugues exiliat a Bèlgica per les acusacions de rebel·lió i terrorisme- ha parlat avui pel programa ‘Tot es mou’ de TV3. Núria […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 06/09/2018
Una captura de pantalla del programa/ TV3

La mare de l’Adrià Carrasco -l’activista dels CDR d’Esplugues exiliat a Bèlgica per les acusacions de rebel·lió i terrorisme- ha parlat avui pel programa ‘Tot es mou’ de TV3. Núria Tarrés ha denunciat la persecució del seu fill per “lluitar pels seus ideals” de manera pacífica i ha titllat de “vergonya” que en un Estat “que es diu de dret” s’hagi perpetrat  aquesta “injustícia” sobre la seva família.

En aquest sentit, ha relatat com va ser el dia que la Guàrdia Civil va irrompre a casa seva per detenir el seu fill. “Truquen a la porta a les set del matí, em criden des de fora dient-me que, si no obro la porta, la tiraran a terra. L’Adri en aquell moment estava a casa i va poder marxar”, ha explicat.

I ha afegit el que ha considerat un fet “molt rellevant i molt explicatiu” de la “corrupció, la manipulació i la mentida de la Guàrdia Civil”: “A casa meva van trobar uns cordills i el guàrdia civil va fer, imperativament, apuntar a l’acta de l’escorcoll que allò eren unes metxes. I no ho eren, jo els vaig explicar el que eren i ell va insistir en què la secretària judicial apuntés que eren unes metxes”. Un fet que per a la Núria Tarrés pot tenir dues explicacions: que l’agent es confongués realment i, per tant, no sabés fer la seva feina o que sigui un “mentider” perquè “si ets un guàrdia civil expert en buscar un terrorista, saps que allò no eren metxes”.

Per acabar, molt emocionada, Tarrés ha lamentat el “futur incert” de la seva família i ha agraït el suport dels dirigents independentistes que també es troben exiliats a Brussel·les.