Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

[Vídeo] Així justifica un guàrdia civil dir “fills de puta” als manifestants de l’1-O

Cada testimoni d’un agent de la Guardia Civil en el judici de l’1 d’octubre deixa un gran titular. El responsable de les actuacions a Sant Martí Sesgueioles no ha volgut […]

Redacció
Redacció 04/04/2019
Imatge d'un grup d'agents de la Guàrdia Civil durant l'1-O / ACN

Cada testimoni d’un agent de la Guardia Civil en el judici de l’1 d’octubre deixa un gran titular. El responsable de les actuacions a Sant Martí Sesgueioles no ha volgut ser pitjor que la resta dels seus companys de cos i ha intentat justificar els insults que va dir a tota la gent que protegia les urnes amb els seus cossos.

“Vostè va dir la frase meter la porra como si no hubiera mañana?” ha preguntat Andreu Van Den Eynde. L’agent ha intentat esquivar l’advocat afirmant que la conversa va ser amb un altre company i “deu minuts després d’haver acabat l’actuació, en un àmbit privat”.

En aquest moment, el jutge Manuel Marchena ha intervingut per exigir a l’agent W46978K que es “limiti a dir Sí o No a les preguntes de l’advocat”. Tot seguit, en resposta a Van Den Eynde, el guàrdia civil ha reconegut haver dit fills de puta als manifestants “en un clima de tensió i alliberament d’estrès”.