Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Turull ironitza sobre l’impacte perjudicial d’un Gobierno de dretes: “Més encara?”

Jordi Turull ha concedit una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies on ironitza sobre l’impacte perjudicial que pot tenir en el judici, o en les condicions dels presos i preses […]

Joan Solé
Joan Solé 23/02/2019
Pla mitjà on es pot veure persones que aguanten una pancarta amb el rostre de l'exconseller Jordi Turull a la manifestació pel dret a l'autodeterminació i contra el judici de l'1-O a Barcelona, el 16 de febrer de 2019.

Jordi Turull ha concedit una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies on ironitza sobre l’impacte perjudicial que pot tenir en el judici, o en les condicions dels presos i preses polítics, l’arribada d’un Gobierno de dretes: “Més encara? El judici espero que ja hagi acabat. Tot i així, es va pactar entre PSOE i PP allò per la porta del darrere. La condició com a presos sí que ens podria perjudicar, per les ganes d’escarment i venjança, i no de justícia”.

El conseller legítim, qui no es refia de Pedro Sánchez, ja que “al matí diu una cosa i a la tarda la contradiu, això sí, molta paraula maca, buida de contingut. És imprevisible què farà. Passa de votar el 155, a criticar-lo. De parlar de diàleg a no voler ni escoltar-nos sobre l’autodeterminació”, s’ha posat a disposició del republicanisme per a les campanyes electorals del 28-A i el 26-M: “Nosaltres estem per ajudar en el que es consideri que sigui més oportú. Ajudar i no fer nosa. No ens toca a nosaltres dir-ho. Estem molt agraïts i estem a disposició pel que calgui”.

Sobre la fórmula amb la qual s’hauria de presentar l’independentisme, Turull ho té clar: “La meva aposta és molt clara: unitat, unitat i unitat. I a partir d’aquí la resta és senzill. El nom farà la cosa”. En aquest sentit, però, ha concretat que en el cas de les eleccions municipals a Barcelona es concorri amb una llista de Junts per Catalunya encapçalada per Forn, Artadi i Munté, la formació podria “aspirar a tot”: “Això seria el ‘Dream Team’. És garantia no només per poder guanyar sinó de governar de forma excel·lent. És un equip de luxe per Barcelona”.

>

Relacionats