Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Susanna Griso rep la medalla de Barcelona per falsejar la realitat de Catalunya

L’Ajuntament de Barcelona, capitanejat per Ada Colau i els comuns, va anunciar va unes setmanes els noms de les persones que havia escollit per a rebre el premi de la […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 14/09/2018
Susanna Griso, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Barcelona, capitanejat per Ada Colau i els comuns, va anunciar va unes setmanes els noms de les persones que havia escollit per a rebre el premi de la Medalla d’Honor de la ciutat comtal. La polèmica estava servida, entre els guardonats hi ha Susanna Griso i Rosa Maria Sardà.

La periodista catalana (que resideix a Madrid des de fa anys) ha estat notícia en múltiples ocasions després que el seu programa, Espejo Público, hagi manipulat reportatges, hagi tergiversat informació i hagi donat veu a l’extrema dreta i a l’unionisme espanyol més reaccionari alhora que ha volgut convèncer l’opinió pública espanyola que els independentistes són els violents i que divideixen Catalunya.

L’estratègia dels comuns per ‘colar’ Griso

El llistat de premiats proposats per l’ajuntament dels comuns, capitanejats per Ada Colau, es vota en ple municipal. Els partits no poden destriar d’entre els honrats sinó que s’ha de fer en bloc. El maquiavèl·lic truc ha estat també premiar d’entre els unionistes l’Associació de familiars dels presos polítics. Això ha fet que ERC, PDeCat hagin votat a favor i la CUP es va abstenir.

Un premi que deshonora la medalla

Aquest llistat de greuges i que mala praxi periodística, pels comuns, té premi. I encara és més pervers si un es fixa amb la definició de l’objectiu pel qual va néixer aquest premi: La distinció vol destacar tots aquells que han contribuït al desenvolupament d’una consciència ciutadana i han destacat en la defensa de Barcelona, així com per les seves virtuts i valors cívics. Els guardonats ho són per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representants d’una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.

Recull de manipulacions, informacions de part i difamacions de Espejo Público

Reportatges falsos i manipulats com les floretes al carrer o els rètols en valencià, donar veu a la ultradreta com la dona de Balsareny o Tabarnia, enaltir les manifestacions espanyoles, la mateixa Susanna Griso perdent els papers i posicionant-se en directe amb l’alcaldessa de Calafell, la pèrdua de clients de la prostitució de luxe per culpa el procés, la fuga d’empresaris catalans a Aragó i, fins i tot, ser lloada per Mariano Rajoy: “las mejores entrevistas son las que me hace usted”:

https://www.facebook.com/DiariLaRepublicaCat/videos/723906711280513/

Recull de notícies sobre altres exabruptes 

Pobra Susanna Griso
Susanna Griso, retratada
El patetisme de Susanna Griso al descobert
Susanna Griso a l’altura del betum
Susanna Griso, la versió femenina de Marhuenda
Susanna Griso combat un cop més l’independentisme
Susanna Griso rep un Ondas, tot i la manipulació informativa sobre el procés al seu programa
[Vídeo] Un reportatge manipulat posa de manifest les mentides de Espejo Público !

 

Relacionats