Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Les pistes que delaten que darrere un comunicat independentista violent hi ha l’unionisme

La xarxa i el món 2.0 ha permès a l’independentisme organitzar-se amb èxit. Però, últimament, la infiltració de policia espanyola a xats de Telegram, la creació de perfils falsos a […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/12/2018
Manifestació espanyolista del 12-O al centre de Barcelona / Marc Puig

La xarxa i el món 2.0 ha permès a l’independentisme organitzar-se amb èxit. Però, últimament, la infiltració de policia espanyola a xats de Telegram, la creació de perfils falsos a Twitter i la invenció de convocatòries fetes des de ForoCoches, han enterbolit la manera de connectar-se i comunicar-se dels independentistes.

L’unionisme ha vist que és una molt bona oportunitat per a intoxicar, provocar i tacar el moviment republicà a través de la guerra bruta i perillosa de crear falsa informació. Un exemple és un comunicat que incita a actes contundents i de to bèl·lic que s’autoanomena Bandera Negra a tota Catalunya pel 21-D.

Però el nacionalisme espanyol és tant barroer i maldestre que no se’n surt. Així que aquí us oferim 4 pistes que indiquen que aquesta convocatòria és absolutament falsa:

1- Un text traduït del castellà

L’ortografia i les expressions usades al comunicat són tan lamentables i de baix perfil que només s’entenen si estan fetes per algú castellanoparlant i que ha tingut molt poc contacte amb el català. Faltes a cada línia, expressions gens genuïnes i un to que s’allunya molt del que faria servir un grup independentista.

2- L’ús immediat que n’ha fet la caverna

El comunicat, que ha passat desapercebut per gran part de l’independentisme, ha estat ampliat i amplificat per la caverna nacionalista espanyola. Els mitjans de comunicació nacionalistes espanyols són un dels tentacles més potents de l’Estat. El Español, Crónica Global, e-Notícies, Voz Pópuli, Libertad Digital i Dolça Catalunya, tots ells, han dedicat tota una notícia i han multiplicat l’efecte violent del comunicat. Un clar interès d’intoxicar l’opinió pública espanyola.

3- El tarannà independentista

El tarannà independentista català ha demostrat durant l’última dècada que és pacífic, democràtic, no violent i cívic. Fins i tot un fundador de Terra Lliure explicava que l’estratègia a seguir és la de la resistència no violenta.

4- Reincidència

No és la primera vegada que l’unionisme pretén manipular i estafar l’independentisme amb falsos perfils i comunicats. Sovint, a darrere hi ha hagut un informàtic tronat conegut com a RulerLG que fins i tot va estafar independentistes demanant diners per a la causa.

Relacionats