Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Les pistes que delaten que darrere un comunicat independentista violent hi ha l’unionisme

Es fan dir "Bandera negra a tota Catalunya 21-D"

|

- Publicitat -

La xarxa i el món 2.0 ha permès a l’independentisme organitzar-se amb èxit. Però, últimament, la infiltració de policia espanyola a xats de Telegram, la creació de perfils falsos a Twitter i la invenció de convocatòries fetes des de ForoCoches, han enterbolit la manera de connectar-se i comunicar-se dels independentistes.

Publicitat

L’unionisme ha vist que és una molt bona oportunitat per a intoxicar, provocar i tacar el moviment republicà a través de la guerra bruta i perillosa de crear falsa informació. Un exemple és un comunicat que incita a actes contundents i de to bèl·lic que s’autoanomena Bandera Negra a tota Catalunya pel 21-D.

Però el nacionalisme espanyol és tant barroer i maldestre que no se’n surt. Així que aquí us oferim 4 pistes que indiquen que aquesta convocatòria és absolutament falsa:

1- Un text traduït del castellà

L’ortografia i les expressions usades al comunicat són tan lamentables i de baix perfil que només s’entenen si estan fetes per algú castellanoparlant i que ha tingut molt poc contacte amb el català. Faltes a cada línia, expressions gens genuïnes i un to que s’allunya molt del que faria servir un grup independentista.

2- L’ús immediat que n’ha fet la caverna

El comunicat, que ha passat desapercebut per gran part de l’independentisme, ha estat ampliat i amplificat per la caverna nacionalista espanyola. Els mitjans de comunicació nacionalistes espanyols són un dels tentacles més potents de l’Estat. El Español, Crónica Global, e-Notícies, Voz Pópuli, Libertad Digital i Dolça Catalunya, tots ells, han dedicat tota una notícia i han multiplicat l’efecte violent del comunicat. Un clar interès d’intoxicar l’opinió pública espanyola.

3- El tarannà independentista

El tarannà independentista català ha demostrat durant l’última dècada que és pacífic, democràtic, no violent i cívic. Fins i tot un fundador de Terra Lliure explicava que l’estratègia a seguir és la de la resistència no violenta.

Et pot interessar  Enrabiada de l'unionisme pel paper de Puigdemont en la negociació de la investidura 

4- Reincidència

No és la primera vegada que l’unionisme pretén manipular i estafar l’independentisme amb falsos perfils i comunicats. Sovint, a darrere hi ha hagut un informàtic tronat conegut com a RulerLG que fins i tot va estafar independentistes demanant diners per a la causa.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió