Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’antiga seu del PSC de Nicaragua, pisos de luxe de 500.000 euros

El grup municipal dels socialistes de Barcelona va abandonar la seu del carrer de Nicaragua el gener passat per traslladar-se a Poble Nou després que el 2016 firmessin el contracte […]

Redacció
Redacció 20/09/2018
Ofrena del PSC al monument de Casanova / Twitter

El grup municipal dels socialistes de Barcelona va abandonar la seu del carrer de Nicaragua el gener passat per traslladar-se a Poble Nou després que el 2016 firmessin el contracte de venta de l’edifici que els va veure créixer. Aquest dimecres, es coneixia que s’aprovava la llei d’habitatge dels comuns, la qual obligarà a destinar un 30 % dels habitatges a lloguer social a tots els edificis de més de 600 metres quadrats de la ciutat, gràcies als vots del PSC -entre d’altres-.

Els socialistes van vendre la seu, un edifici de més de 4.700 m2, a l’agència immobiliària Stonewig Living, una empresa que construeix i reforma habitatges únics en llocs exclusius a Barcelona i Madrid, per 10 milions d’euros. Els lofts de l’immobiliària de luxe estaran disponibles a partir del 2020, quan es vendran per prop de 500.000 euros cada habitatge.

La llei, impulsada per Barcelona en Comú i una sèrie d’entitats a favor de l’habitatge digne com la PAH i el Sindicat de llogaters, ha estat aprovada gràcies al suport dels regidors d’ERC, PSC -tot i que el maig assegurés que s’abstindria- i Juanjo Puigcorbé i Gerard Ardanuy -els regidors no adscrits-. Mentre que la CUP, que demanava que enlloc del 30% d’habitatges socials es posessin a disposició el 60%, i el PDECAT votaran el proper 28 de setembre.

El PSC ho desvincula

Fonts properes del grup municipal asseguren que “no hi ha connexió” entre la venta i el vot a favor de la llei d’habitatge perquè asseguren que “fa anys que es va posar en marxa”. I, per altra banda, subratllen que “és el govern qui proposa la llei de l’habitatge i la data de votació”.