Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 751
La República

La vaga del 8-M s’apropa: ‘8 dies de Revolta Feminista’

Els motors de l’engranatge feminista s’escalfen per fer que el 8-M d’enguany i la vaga feminista tingui més impacte i repercussió que l’històric març de l’any passat. És per això […]

Marina Almansa
Marina Almansa 28/02/2019

Els motors de l’engranatge feminista s’escalfen per fer que el 8-M d’enguany i la vaga feminista tingui més impacte i repercussió que l’històric març de l’any passat. És per això que des del col·lectiu que organitza la vaga es preparen els ‘8 dies de Revolta Feminista’ previs per arribar amb molta força al punt àlgid de la reivindicació: divendres vinent.

Programació ‘8 dies Revolta Feminista’

Aquest divendres 1 de març es comencen a encendre els fogons i a “bullir l’olla” de la Revolta. És per això que, a les 17 h de la tarda, es convoca a les participants a Ca la dona per efectuar les pancartes i els guarniments. L’endemà, dissabte, es crida a “petar les xarxes” amb una foto o vídeo i el hashtag #8MJoFaigVafaPerquè explicant els motius per participar a la vaga mentre que diumenge 3 de març s’encartellaran els barris.

Comença una nova setmana, i el dilluns 4 de març, Vaga Feminista insta a fer una cassolada i a penjar el davantal i els utensilis al balcó per visibilitzar l’aturada de totes aquelles cures en les quals les dones es veuen sotmeses. El dia 5 hi haurà una acció reivindicativa davant de l’Audiència de Barcelona, a Arc de Triomf, per rebutjar la justícia patriarcal. Dimarts s’encartellaran els carrers altre cop a partir de les 19 de la tarda mentre que el dijous de vigília se celebrarà una manifestació nocturna no mixta a Horta.

La manifestació de la vaga feminista

I la culminació de la reivindicació serà el divendres, 8-M. La manifestació de la vaga feminista començarà a la plaça d’Espanya de Barcelona a dos quarts de vuit del vespre amb el bloc mixt. La capçalera bloc de dones, lesbianes i trans serà a Gran Via amb carrer d’Entença. El recorregut anirà fins plaça de Catalunya.

El col·lectiu insta a la participació massiva per denunciar el masclisme i perquè “juntes som més fortes”, asseguren en el manifest. Alhora, criden a aturar-se “per canviar-ho tot”.

Relacionats