Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La Junta Electoral passa el mort al Tribunal Suprem per la celebració del debat electoral a la presó

La Junta Electoral Central (JEC) ha traspassat a la Junta Electoral Provincial de Madrid la responsabilitat d’autoritzar els mítings que ERC vol fer a les presons de Soto del Real […]

Avatar
Agències 04/04/2019
La Junta Electoral Central (JEC) ha traspassat a la Junta Electoral Provincial de Madrid la responsabilitat d’autoritzar els mítings que ERC vol fer a les presons de Soto del Real i Alcalà-Meco. Els republicans han sol·licitat fer dos actes electorals dissabte 13 d’abril a les presons madrilenyes on estan empresonats els líders independentistes acusats de rebel·lió al Tribunal Suprem.
En una resolució feta pública després de la reunió de l’àrbitre electoral d’aquest dijous al migdia, la JEC considera que les l’autoritat per decidir sobre la petició d’ERC és de la Junta Electoral de Madrid i no seva. Al mateix document, la JEC també ha evitat resoldre la petició del cap de llista de JxCat per Barcelona, Jordi Sànchez, de fer un debat de candidats a Soto del Real i ha considerat que en aquest cas “l’òrgan competent” és la sala del Tribunal Suprem presidida per Manuel Marchena.
A la resolució, la Junta Electoral Central recorda que el secretari general d’Institucions Penitenciàries va emetre un informe desfavorable a la celebració d’actes electorals a les presons madrilenyes.