Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

La Federació Llull treballarà coordinadament per defensar el català i reclama unitat d’acció de societat i institucions

|

- Publicitat -

La Federacio´ Llull actuara` de manera coordinada per fer front a les “agressions judicials” al catala` a l’escola. Aixi´ ho han acordat en una reunió a València aquest dissabte les tres entitats que formen la federació: Accio´ Cultural del Pai´s Valencia` ACPV, O`mnium Cultural i Obra Cultural Balear OCB. La Federacio´ Llull ha qualificat la darrera sente`ncia que imposa el 25% de castella` a les aules de Catalunya “d’atac molt greu a la llengua catalana”, i ha demanat unitat d’accio´ de la societat civil i de les institucions per defensar i blindar el catala` a l’escola. ”40 anys despre´s, els atacs lingu¨i´stics obliguen a recobrar-nos en la unitat, especialment des de la societat civil” ha dit el president d’O`mnium, Xavier Antich.

Publicitat

La trobada d’aquest dissabte ha servit per aprovar el nou pla de treball i renovar la Junta Directiva. Anna Oliver serà la nova presidenta i pren el relleu de Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium. Amb aquesta renovació de càrrecs les tres entitats inicien una nova etapa d’impuls i rellançament de la Federació Llull marcada per la defensa de la llengua.

En un comunicat, les tres entitats han informat que dissenyaran una estratègia coordinada de resposta a les “contínues agressions judicials al català a l’escola en els tres territoris i un programa de política lingüística per fer front a l’emergència i garantir els drets lingüístics de la ciutadania”.

La nova presidenta de la federació, Anna Oliver, també presidenta d’ACPV, ha reclamat que els tres governs defensin la ciutadania dels “atacs frontals” als seus drets lingüístics governant perquè es compleixi l’oficialitat del català.

Al seu torn, el president de l’Obra Cultural Balear, Joan Miralles, ha fet una crida a treballar plegats: “Encara que la realitat sociolingüística, política i social dels territoris de parla catalana no és homogènia els reptes i problemes als quals ens enfrontem són comuns”. En aquest sentit, ha remarcat que “només des de la unitat, la força de la gent i la societat civil organitzada, és possible fer front als atacs contra la llengua i la cultura”.

Et pot interessar  La Federació Llull exposa per carta als representants permanents de la UE per què és necessària l'oficialitat del català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió