Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La CUP demana al Govern un “gir de 180 graus” per poder donar suport als pressupostos

En una entrevista aquest dissabte a Rac1 recollida per Europa Press, Estrada ha apuntat que no els poden demanar que facin “un sacrifici sobiranista per aplicar mesures neoliberals”, i ha […]

Avatar
Agències 04/08/2018

En una entrevista aquest dissabte a Rac1 recollida per Europa Press, Estrada ha apuntat que no els poden demanar que facin “un sacrifici sobiranista per aplicar mesures neoliberals”, i ha qualificat la gestió de la Generalitat com un ‘processisme 2.0’ que acata les resolucions judicials.

La líder de la CUP també ha instat la Generalitat a mostrar rebuig a la participació del Rei Felip VI a l’homenatge de l’atemptat terrorista del 17A, ja que consideren que “la monarquia forma part de l’herència franquista i del règim del 78”.

Estrada ha insistit que el Govern ha tractat de “trobar un nou encaix en el règim del 78, dins del marc de l’autonomisme”, però ha subratllat que això no resoldrà el problema i ha acusat l’Estat de no permetre una millora de vida en la població.

Ha reiterat que la CUP té poc marge de maniobra de cara als pressupostos i ha recordat que van permetre la investidura de Torra, però que els trobaran en l’oposició mentre no mostrin ruptura amb l’Estat.

També ha acusat el Govern central de voler apel·lar a “la sacrosanta constitució quan els interessa” i no per aprovar lleis relatives al dret a l’habitatge, entre altres.