Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (I): José Francisco Trujillo Calvo

Molt aviat començarà el judici contra els presos polítics a Madrid. Tothom dona per fet que la sentència està escrita abans que se celebrin les vistes. De fet, la justícia […]

Redacció 14/01/2019
Francisco José Trujillo Calvo

Molt aviat començarà el judici contra els presos polítics a Madrid. Tothom dona per fet que la sentència està escrita abans que se celebrin les vistes. De fet, la justícia espanyola ha demostrat estar fortament controlada per la política (“per la porta del darrere”, com deia el famós SMS del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó) i la judicialització contra els líders independentistes i el Govern legítim ha esdevingut un setge agressiu i violent. Ho demostra la presó preventiva, les sentències europees contra les euroordres a Bèlgica o Alemanya, l’arbitrarietat en presentar-les i retirar-les i els arguments del jutge instructor del cas del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que parlava en primera persona del plural, incloent-s’hi com a víctima.

Però el problema de la parcialitat ultranacionalista a la justícia espanyola és intrínseca i arreu del territori. És per això que, a les portes del judici contra l’1-O i tot el que l’envolta, La República, amb l’ajuda d’Anonymous Catalonia (@anonktalonia), començarà a denunciar aquells magistrats que, sentint-se emparats en l’anonimat de les xarxes, promouen i prediquen la catalanofòbia. Persones amb toga i massa que, en qualsevol moment de la seva carrera, podrien exercir a Catalunya.

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (I): José Francisco Trujillo Calvo

Gràcies a la col·laboració amb Anonymous Catalonia, hem pogut saber que el perfil ultranacionalista espanyol, catalanofòbic i desacomplexadament d’ultradreta LaLupaJudicial a Twitter és gestionat pel magistrat Francisco José Trujillo Calvo (Las Palmas de Gran Canaria, 1967).

Des de l’anonimat de @LaLupaJudicial s’ha mostrat molt bel·ligerant contra Catalunya, els independentistes, ha lloat Vox, a qui no defineix com un partit d’ultradreta, i ha celebrat el pacte amb PP i Cs. Fins i tot ha fet tuits amb bromes contra el president de la Generalitat, Quim Torra i altres exabruptes, alguns d’ells aquí recollits.

Qui és Francisco José Trujillo Calvo?

És membre d’una coneguda família de juristes de Las Palmas; fill del lletrat laboralista Fernando Trujillo Perdomo i nebot del desaparegut exdegà del Col·legi d’Advocats de Las Palmas Salvador Trujillo. Forma part de la conservadora Asociación Profesional de la Magistratura i va ser traslladat de les Palmas de Gran Canaria a Màlaga on ara exerceix al Juzgado de lo Social Número 13 des del 2010.