Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Iceta avisa que quan Catalunya “se la juga al tot o res, sempre perd”

A l’estil del pare que li diu en tot moment al seu fill per on ha de caminar, Miquel Iceta ha avisat a Quim Torra que “quan Catalunya se la […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 03/10/2018

A l’estil del pare que li diu en tot moment al seu fill per on ha de caminar, Miquel Iceta ha avisat a Quim Torra que “quan Catalunya se la juga al tot o res, sempre perd”, en una clara referència a l’ultimàtum que el president de la Generalitat ha llançat a Pedro Sánchez per abordar la celebració d’un referèndum.

En aquest sentit, Iceta assegura que “és un error negociar amb Espanya, sense arribar a un acord global a Catalunya”. Com a alternativa a la via unilateral, el primer secretari del PSC torna a posar damunt de la taula la millora de l’autogovern i el finançament, “una proposta que agrupa una majoria de catalans”.

Iceta ha valorat gestos com la retirada de recursos d’inconstitucionalitat per part del Gobierno i ha instat a la Generalitat a seguir aquest camí per recuperar “la lleialtat institucional”. En clau d’acció de govern, el dirigent socialista ha demanat un major esforç en l’àmbit social: renda mínima garantida, millora de les llistes d’espera i eliminació dels barracons a les escoles, entre altres temes.