Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

‘Guilleries’ denuncia mentides d’un mosso sobre el 20-S al judici de l’1-O

Diversos agents dels Mossos d’Esquadra han declarat aquesta setmana al judici de l’1-O que s’està celebrant al Tribunal Suprem per assegurar que, durant una concentració a Sabadell contra un escorcoll […]

Redacció 29/03/2019
Agents dels Mossos i de la GC

Diversos agents dels Mossos d’Esquadra han declarat aquesta setmana al judici de l’1-O que s’està celebrant al Tribunal Suprem per assegurar que, durant una concentració a Sabadell contra un escorcoll del 20-S que estava fent la Guàrdia Civil, es van veure rodejats per manifestants, que qualifiquen de massa,  i van rebre empentes i cops. Entre els testimonis del cos de policia catalana, hi havia un subinspector que el col·lectiu de Mossos sobiranistes Guilleries assegura que va mentir en una “vergonyosa declaració”.

A banda del fet de qualificar de “molt violenta” la “massa”, apunten que l’agent va referir-se a un “desconeixement sobre ordre públic, quan va estar a la Brimo”, els antiavalots dels Mossos. També han criticat que va referir-se a membres de la Guàrdia Civil com a “compañeros” i que va “dir que va ser ferit ocultant informació”.