Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Els sindicats es tanquen a Educació contra ”l’immobilisme” del Departament i mantenen la vaga del 16-M

Els docents reclamen la recuperació de l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal

|

- Publicitat -

La mesa sectorial del personal docent no universitari ha acabat sense acord entre els sis sindicats presents i l’administració. Els representants dels treballadors han optat per tancar-se a la seu del Departament com a mostra de rebuig del que consideren ”immobilisme” del Departament.

Publicitat

Els sindicats havien entrat a la trobada amb la reclamació ”irrenunciable” de la recuperació de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal, a més de demanar la reducció de les ràtios i garantir que no es tanqués cap grup a l’escola pública. Segons els sindicats, són mesures que es poden aprovar perquè després de sis anys no s’han revertit les retallades que es van aplicar de forma ”extraordinària” des del primer moment de la crisi econòmica.

Segons les organitzacions sindicals, aquestes mesures que es van prendre van afectar tant les condicions laborals com al ”dret bàsic” d’una educació pública i de qualitat, i per això demanen un decret llei que possibiliti la dotació pressupostària d’aquestes demandes. En un comunicat, els sindicats han assegurat que ”no queda més camí” que la mobilització i, per això, mantenen la vaga a tot l’ensenyament públic el proper 16 de maig.

Et pot interessar  Els sindicats es mobilitzen contra el traspàs de Rodalies convocant cinc dies de vaga
Publicitat

Més notícies

Opinió