Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Els sindicats es tanquen a Educació contra ”l’immobilisme” del Departament i mantenen la vaga del 16-M

La mesa sectorial del personal docent no universitari ha acabat sense acord entre els sis sindicats presents i l’administració. Els representants dels treballadors han optat per tancar-se a la seu […]

Agències 02/05/2019
Pla general de la mesa sectorial d'educació per negociar la vaga del 16-M, el 2 de maig de 2019 (horitzontal).

La mesa sectorial del personal docent no universitari ha acabat sense acord entre els sis sindicats presents i l’administració. Els representants dels treballadors han optat per tancar-se a la seu del Departament com a mostra de rebuig del que consideren ”immobilisme” del Departament.

Els sindicats havien entrat a la trobada amb la reclamació ”irrenunciable” de la recuperació de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal, a més de demanar la reducció de les ràtios i garantir que no es tanqués cap grup a l’escola pública. Segons els sindicats, són mesures que es poden aprovar perquè després de sis anys no s’han revertit les retallades que es van aplicar de forma ”extraordinària” des del primer moment de la crisi econòmica.

Segons les organitzacions sindicals, aquestes mesures que es van prendre van afectar tant les condicions laborals com al ”dret bàsic” d’una educació pública i de qualitat, i per això demanen un decret llei que possibiliti la dotació pressupostària d’aquestes demandes. En un comunicat, els sindicats han assegurat que ”no queda més camí” que la mobilització i, per això, mantenen la vaga a tot l’ensenyament públic el proper 16 de maig.