Diumenge, 16 de maig de 2021 - Edició 1025
La República

Els comuns s’allunyen del sobiranisme: insten Torra a “punxar la bombolla” del procés i “reconèixer l’error com fan en privat”

La diputada de Catalunya en Comú – Podem, Jessica Albiach, s’ha dirigit únicament al republicanisme en el seu torn de rèplica al Parlament: “La gent us colla perquè vau dir que […]

Redacció
Redacció 03/10/2018
Jessica Albiach, al faristol del Parlament

La diputada de Catalunya en Comú – Podem, Jessica Albiach, s’ha dirigit únicament al republicanisme en el seu torn de rèplica al Parlament: “La gent us colla perquè vau dir que en 18 mesos seríem una República”, ha dit per retreure al president de la Generalitat, Quim Torra, que ara s’estigui “impacientant”. “No serà millor punxar la bombolla i reconèixer l’error com fan en privat?”, li ha etzibat. En aquest sentit, ha instat als partits republicans a “admetre” que tenen estratègies contradictòries -“facin un favor al país, parlin entre vostès”- i els ha retret que “cada cop estan més sols” al carrer i dins el mateix Govern. “Deixin de generar frustració, ara mateix no representen ningú”, ha dit.

“Deixin d’amenaçar i comencin a governar”, ha etzibat a continuació per retreure’ls les “amenaces d’inestabilitat a Pedro Sánchez, els avisos de la possibilitat d’eleccions o el trencament d’acords”. “Continuïn treballant per un bloc en defensa dels drets i les llibertats o tornaran a empetitir l’espai”, els ha advertit.

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, ha reivindicat la creació d’uns “pressupostos socials” als quals ha posat diverses condicions: “revertir les retallades, que siguin per tot el 2019, tenir en compte les necessitats dels ajuntaments, que continguin una reforma fiscal i un pla contra el frau fiscal i que tinguin perspectiva de gènere”.

“Pacte de claredat” per acordar un referèndum

D’altra banda, els comuns han registrat avui una proposta de resolució per votar en el debat de política general que proposa un “pacte de claredat” entre els partits per tal d’acordar com celebrar un referèndum d’autodeterminació ( “el procediment, la pregunta, les condicions per fer-lo i la interpretació del resultat”) i ratificar que es tracta de la millor solució al conflicte obert entre Catalunya i Espanya.