Dilluns, 17 de Febrer de 2020 - Edició 571
La República

El nou full de ruta de l’ANC titlla d'”ingenu” i “impossible” un referèndum i anima a la via unilateral

L’Assemblea Nacional Catalana ho té clar, pactar un referèndum amb l’Estat és “ingenu” i “impossible”. Segons ha publicat El Periódico en exclusiva, l’entitat es reforça en seguir la via unilateral, […]

Redacció
Redacció 11/10/2018

L’Assemblea Nacional Catalana ho té clar, pactar un referèndum amb l’Estat és “ingenu” i “impossible”. Segons ha publicat El Periódico en exclusiva, l’entitat es reforça en seguir la via unilateral, ja que és la “més probable” i la que permet ser “més proactius”. Tanmateix, matisa, si en un període de sis mesos hi ha una proposta ferma de referèndum, l’ANC renunciaria a la unilateralitat sempre que no hi hagi “cap marge d’ambigüitat per part dels actors implicats”.

Així de contundent s’ha mostrat l’ANC liderada per Elisenda Paluzie que en aquest nou full de ruta demana prioritzar l’acció per aprofitar la “finestra d’oportunitat” que hi ha entre la “incapacitat” del Govern i la “màxima fortalesa de la ciutadania independentista mobilitzada i determinada”.

L’entitat veu necessari que entre el Govern i el Parlament estiguin “alineats” amb les altres institucions i les mobilitzacions, així com “revalidar la declaració unilateral d’independència al Parlament i publicar-la al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya” mitjançant una proclamació que demani el reconeixement internacional.

Acció després de la proclamació

El text demana que, un cop proclamada la República, es tregui la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i el Parlament, es publiquin els decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, s’alliberi els presos polítics, s’organitzi el retorn dels exiliats i s’activi el pla de control del territori de forma indefinida d’acord amb la legislació vigent de l’Estat constituït.

Relacionats