Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern admet que les sentències marcaran la fi, o no, de la legislatura

Punt i a part a la crisi que ahir varen viure JxCat i ERC al Parlament de Catalunya. En una declaració conjunta entre el president Torra i el vicepresident Aragonès […]

Joan Solé
Joan Solé 05/10/2018

Punt i a part a la crisi que ahir varen viure JxCat i ERC al Parlament de Catalunya. En una declaració conjunta entre el president Torra i el vicepresident Aragonès els caps de l’executiu han volgut “refermar el compromís d’unitat” fins, com a mínim, el dia de les sentències.

El vicepresident ha admès que els mecanismes de coordinació són “millorables” a causa de “l’excepcionalitat de la pressió espanyola amb interminables causes obertes que han dificultat avançar”. En aquest sentit, ha defensat que l’executiu es “conjura” per avançar en el projecte de la legislatura i evitar repetir escenes com les d’ahir: “Les discrepàncies són legítimes, hi ha unitat estratègica en l’àmbit executiu. Ens cal definir amb més concreció per traslladar-ho al Parlament”.

El president Torra, per la seva part, ha recordat el moment “extraordinàriament complex i greu” que viu el país, “el més fort des del franquisme”: “Tenim al clatell l’amenaça constant que, malgrat el canvi de govern, no treu el peu del pedal de l’accelerador”. “No acceptem la intromissió d’un jutge qüestionat a Europa a la sobirania del Parlament,”, ha assegurat. Torra emplaça el Govern a “no fer un pas enrere” per “alçar” la República del primer d’octubre.