Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

El col·lectiu de Mossos Les Guilleries toca el crostó a Miquel Buch per la manca d’acció contra l’extremadreta

Contundent comunicat del col·lectiu dels Mossos d’Esquadra Les Guilleries’ contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per la manca d’acció contra els incidents que aquests darrers mesos està provocant l’extremadreta contra […]

Joan Solé
Joan Solé 06/08/2018

Contundent comunicat del col·lectiu dels Mossos d’Esquadra Les Guilleries’ contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per la manca d’acció contra els incidents que aquests darrers mesos està provocant l’extremadreta contra la simbologia i els ciutadans republicans.

Les Guilleries ha qüestionat que el nombre d’incidents contra la simbologia groga hagi minvat, com també que s’estigui implementant un pla per abordar la problemàtica com va anunciar Buch: “Malauradament, aquesta no és la percepció que es té, i cal dir que, més enllà de confeccionar graelles d’excel i de crear dispositius al sistema informàtic, no s’observa una clara i efectiva disposició de contenir i erradicar els grupuscles d’energúmens que continuen campant pels nostres carrers creant tensions amb altres ciutadans, amb l’aval i instigació de C’s”.

El col·lectiu denuncia que és “molt probable” que hi hagi una detenció “cosmètica” per tranquil·litzar part de l’opinió pública i alerta que l’inspector de la Policia Nacional que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs segueix encara no s’ha posat a disposició judicial: “Quin és l’autèntic motiu que això no s’hagi produït encara?”.

De fet, la mateixa organització es qüestiona què hagués passat si l’agressor fos un Mosso: “Aquest agent hauria estat immediatament detingut, suspès de sou i feina per la Divisió d’Afers Interns i la fiscalia intervenint des del minut 0 demanant pena de presó i inhabilitació, afegint-hi el delicte d’incitació a l’odi. A més, tota la caverna mediàtica espanyola fent-ne escarni i exigint la dissolució del nostre cos”.

Protegir el president a l’exili

La decisió del ministeri de l’Interior de no autoritzar que el president Puigdemont disposi de l’escorta, encara que per llei li pertoqui, exigeix una resposta des de la conselleria. Segons ‘Les Guilleries’, “cal donar la protecció que la llei li atorga” i, afegeixen, que sempre són i seran, al costat del president.

Relacionats