Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El col·lectiu de Mossos ‘Guilleries’ denuncia una “nova cacera” per part de la Fiscalia al cos

Els Mossos d’Esquadra organitzats contra els efectes del 155 -coneguts amb el nom  de ‘Guilleries’- han emès un comunicat per denunciar “un atac contra el cos provinent de la Fiscalia”. […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 30/08/2018
Unionista encapuxat retirant un llaç groc/ Twitter @Ignasisabater

Els Mossos d’Esquadra organitzats contra els efectes del 155 -coneguts amb el nom  de ‘Guilleries’- han emès un comunicat per denunciar “un atac contra el cos provinent de la Fiscalia”. “El Ministeri Fiscal requereix els números professionals dels companys que havien identificat a un grup organitzat d’encaputxats que actuaven de matinada proveïts d’armes blanques i estris perillosos”, expliquen, en relació a les actuacions dels anomenats GDR o ‘Brigadas de limpieza’ que arrenquen símbols republicans dels carrers.

En aquest sentit, retreuen a la institució estatal que no obrís cap mena d’investigació quan un “funcionari uniformat del Cos Nacional de Policia va escopir al costat de dos diputats catalans independentistes mentre els deia ‘hijos de puta'” o quan “un comandament del mateix cos espanyol fracturava el nas al periodista Jordi Borràs al crit de ‘Viva Franco'”.  I ressalten que la mateixa Fiscalia també va ignorar els més de 1.000 ferits per la policia espanyola l’1-O.

“Ara demanen la identificació d’uns mossos que han actuat amb total professionalitat i escrupolós respecte a la legalitat”, sentencien per -posteriorment- criticar que el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, hagi demanat al Gobierno que assumeixi les competències dels Mossos, “quan aquestes estan reconegudes per una llei espanyola de rang constitucional”.

“Donem tot el nostre suport als companys víctimes d’aquesta nova cacera i ens posem a la seva disposició, a la vegada que animem a tot el col·lectiu a no deixar-se atemorir i a seguir actuant amb professionalitat i servei a la ciutadania catalana”, conclouen.