Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

El cap de la policia de la GC que insultava independentistes a Twiiter explica com es manipula un jutge

El tinent coronel Daniel Baena, cap de la policia judicial a Catalunya, el mateix que tenia un perfil fals a Twitter per atacar polítics, periodistes i els Mossos d’Esquadra sota […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 23/11/2018

El tinent coronel Daniel Baena, cap de la policia judicial a Catalunya, el mateix que tenia un perfil fals a Twitter per atacar polítics, periodistes i els Mossos d’Esquadra sota el nom de Tacito, ha participat avui en una conferència a ESADE sobre delictes cibernètics.

Durant la seva intervenció, segurament de manera inconscient, ha descobert que l’objectiu de la policia judicial, que ell capitaneja a Catalunya, quan reuneix provés i elabora informes és la de condicionar al jutge. És a dir, donar per feta l’acusació abans que sigui jutjada pel magistrat. El motiu de Baena és que s’ha de facilitar la feina al jutge, ja que “aquest no entén res”.

Les paraules exactes del tinent coronel són les següents: “Al Jutge se li ha d’explicar la informació de tal manera que li quedi clar i concloent per condemnar i adoptar mesures perquè no entén res del que està passant i resolent”.

Estupefacció de Jaume Alonso-Cuevillas

L’advocat dels exiliats a Brussel·les, Jaume Carles Puigdemont i els exiliats a Brussel·les, Jaume Alonso-Cuevillas, ha volgut mostrar la seva estupefacció a Twitter després de les paraules de Baena, que trenquen amb el principi de neutralitat dels jutges que, en teoria, han de dictaminar objectivament les proves que aporta la policia judicial. Així, amb ironia, assegura que “haurà de tornar a estudiar el paper de la policia judicial, ja que el tenia mal entès”.


Un perfil per insultar independentistes

El tinent coronel Daniel Baena, cap de la policia judicial a Catalunya, tenia un perfil anònim a Twitter anomenat ‘Tàcito” @nmaquiavelo1984 des d’on insultava els independentistes. De fet, es van analitzar va arribar a fer 4.565 tuits sobre el Procés des que es va donar d’alta a Twitter el juny de 2012. Uns prejudicis ideològics i una prepotència que difícilment poden considerar-se compatibles amb la seva responsabilitat. Al mateix acte a ESADE, un periodista de Vilaweb ha intentar preguntar-li sobre aquesta qüestió i la pregunta ha estat censurada i vetada.

Relacionats