Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Diada de la Catalunya Nord: una oportunitat pel Principat per agrair l’ajuda per l’1-O

'Pugem a Perpinyà' organitza una trobada massiva per a celebrar la Diada dels Països Catalans d'aquest 10 de novembre a Perpinyà

|

- Publicitat -

Ahir 7 de novembre és la Diada de la Catalunya Nord. Com la del Principat, no se celebra res sinó que es commemora una data tràgica. En aquest cas el que va passar el 7 de novembre del 1659 quan es va signar el Tractat dels Pirineus. La monarquia hispànica i la francesa van pactar una cessió de territoris catalans als gals i ho van fer sense consultar les Corts Catalanes.

Publicitat

Diferents ciutadans s’han agrupat amb el nom del ‘Pugem a Perpinyà’ i han organitzat una concentració massiva per anar cap a la capital de la Catalunya Nord per aquest dissabte 10 de novembre.

Tenen diferents canals a les xarxes per a coordinar l’acció i informar els participants així com un canal de Telegram on la gent que no té cotxe pot compartir amb altres catalans centrals el viatge.

Trobada a la porta catalana de la Jonquera

‘Pugem a Perpinyà’ ha concentrat als catalans del principat a l’àrea de servei de l’AP-7 “Porta Catalana” a les 11 del matí del dia 10 per anar tots junts en direcció Perpinyà amb una gran caravana de cotxes, motos i autocars vinguts de tot Catalunya. Demanen que els que hi vagin portin els cotxes, motos i autocars amb estelades, llaços grocs, cartells de llibertat presos polítics i tot el que creguin oportú per fer-se ben visible.

‘El 600 indepe’ marcarà el camí

Com no podia ser d’una altra manera, no hi faltarà el ‘600 indepe’ que anirà al capdavant de la caravana marcant el ritme. Està previst arribar a Perpinyà a la 13h i s’ha decidit deixar els cotxes al pàrquing del supermercat E Leclerc, al sud de la ciutat. L’ANC també està coordinant sortides amb autocars faran una reunió del Consell Nacional a Perpinyà pel el mati i a la tarda aniran a la manifestació.

Et pot interessar  Catalunya Nord, segon territori més pobre de l'estat francès 

Els actes de la Diada dels Països Catalans

A les 16h hi ha prevista una manifestació a la Plaça Catalunya de Perpinyà, a les 18H al Castellet un acte polític i per acabar a les 20h un concert al Casal Musical amb una banda autòctona i una de les Balears i una altra del País Valencià.

Els seus canals

Pàgina de Facebook

Perfil de Twitter

Canal de Telegram

https://twitter.com/assemblea/status/1059477116750872580

Cartell de la Diada a la Catalunya Nord
Cartell de la Diada a la Catalunya Nord
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió