Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Denuncien una monitora per usar una foto de Junqueras per mostrar els efectes de les drogues

Ahir, un taller sobre drogues per a adolescents d’entre 13 i 14 anys dut a terme a una escola catalana va acabar amb alumnes abandonant la classe. La República ha […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/12/2018
Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

Ahir, un taller sobre drogues per a adolescents d’entre 13 i 14 anys dut a terme a una escola catalana va acabar amb alumnes abandonant la classe.

La República ha parlat amb el periodista Bernat Deltell, qui ha destapat la història a les xarxes socials. Ha assegurat a aquest diari que el succés és 100% verídic però que no podia donar detalls sobre el centre on ha passat. Els fets van passar ahir quan la professora va deixar els seus alumnes sols amb una monitora que oferia un taller sobre drogoaddicció. Durant la seva explicació, va fer servir un Power Point, un projector de fotografies. Abans de continuar amb el seu discurs, la monitora va dir “una imatge val més que mil paraules” i, posteriorment, a la pantalla hi va aparèixer una fotografia del pres polític Oriol Junqueras com a exemple de persona addicte.

Segons Deltell, entre els alumnes “hi ha hagut consternació” i una part dels adolescents “ha rigut i una altra s’ha quedat sense paraules”. També explica que dos menors “han preguntat a la noia que oferia el curs de prevenció de la drogoaddicció que com podia posar un pres polític com a exemple de drogoaddicte, i tot seguit s’han aixecat i han marxat”.

La situació no ha quedat aquí, ja que Deltell explica que “alguns pares ja han començat a tramitar les corresponents denuncies en els organismes competents”.