Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Colau porta als tribunals la comissió catalana de Transparència

La demanda d’un ciutadà barceloní perquè els grups municipals publiquessin el que han cobrat des de 2013 en subvencions ha portat cua. Després que la comissió de Transparència catalana li donés […]

Marina Almansa 15/11/2018

La demanda d’un ciutadà barceloní perquè els grups municipals publiquessin el que han cobrat des de 2013 en subvencions ha portat cua. Després que la comissió de Transparència catalana li donés la raó i assegurés que els grups havien d’especificar quant havien cobrat i com ho havien repartit, Colau ha donat la cara pels grups municipals i ha afirmat que no poden publicar aquesta informació perquè no hi ha cap reglament que ho obligui. Davant la negativa de tots els grups exceptuant la CUP, la Comissió reiterava que sí que havien de mostrar les factures i el repartiment de les subvencions el setembre passat.

La xifra total de subvencions que han rebut els grups oscil·la fins als 8,5 milions d’euros. Barcelona en Comú, davant les exigències, ha optat per portar la disputa als tribunals i que sigui el TSJC qui decideixi què s’ha de fer.

Les explicacions dels grups municipals són diverses. Però en el que sí que estan d’acord -exceptuant la CUP que ha presentat els comptes perquè asseguren que no tenen res a amagar- és en què s’ha d’elaborar una nova normativa per clarificar com justificar els comptes però que, de moment, els empara la Llei General de Subvencions.