Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Buch justifica les càrregues del 21-F per garantir els drets a qui volia treballar

El conseller d'Interior assegura que el cos revisarà si les actuacions van ser proporcionades seguint els protocols interns

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha justificat les càrregues dels Mossos d’Esquadra durant la vaga general del 21 de febrer perquè els manifestants llançaven objectes “contra la línia policial” i per garantir els drets de les persones que no van secundar la vaga i volien anar a treballar. Buch, però, ha subratllat que la majoria de les mobilitzacions van ser “pacífiques” i els Mossos només van haver d’intervenir en un 3% de les actuacions, com ara a talls de carreteres o de la circulació ferroviària. El conseller ha recordat que el cos revisarà si les actuacions dels agents antiavalots van ser proporcionades seguint els protocols interns. “No ens correspon als polítics valorar-ho”, ha dit.

Publicitat

“Ahir, a segons quins indrets, hi havia persones que van fer llançament d’objectes contra les línies policials i, evidentment, el que ha de fer la policia és actuar”, ha afirmat el conseller d’Interior, Miquel Buch, que assegura que les intervencions dels Mossos d’Esquadra durant les mobilitzacions per la vaga general estaven justificades. “El dret a vaga el tenien, però això no significa que pots fer altres coses que vaga”, ha afegit Buch.

Buch ha subratllat que la majoria de les mobilitzacions van ser “pacífiques” “En un 3% hi va haver una actuació policial per evitar confrontaments perquè s’estava fent llançament d’objectes contundents contra les línies policials”, ha concretat el conseller que afegeix que la resta de convocatòria durant la jornada de vaga general van estar marcades pel “civisme i el pacifisme”. “Ens hem de satisfer que la majoria del país és reivindicativa i combativa però a la vegada és pacífica i respecta els drets de tots i cadascun”, ha dit.

El conseller ha justificat els motius pels quals els agents de la Brigada Mòbil (Brimo) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van intervenir arreu del territori però no ha entrat a valorar si aquests actuacions van ser proporcionades. En tot cas, ha especificat que el cos compta amb procediments interns per analitzar les intervencions i actuar en cas que hi hagi hagut actuacions que no s’ajustin als protocols. “Com sempre, davant de qualsevol actuació policial hi ha una revisió per part dels superiors, l’administració té espais per garantir que s’estigui fent bé la feina”, ha concretat Buch.

Et pot interessar  Interior expulsarà en els propers dies els sis mossos condemnats per agressió racista al Bages

Buch, que aquest divendres ha presentat el projecte de la nova comissaria dels Mossos que es construirà a la Jonquera (Alt Empordà), també ha emplaçat els sindicats policials a portar les seves reivindicacions en relació a horaris durant la vaga i mancances de materials als espais de negociació.

El Govern respon al PP que “mai no ha aprovat” les accions dels CDR a les seus judicials

Unes altres declaracions polèmiques les ha fet avui la consellera de Justícia, Ester Capella, que ha recordat que el Govern català “mai no ha aprovat” les accions dels CDR a les seus judicials per protestar contra el sistema de justícia, com els llançaments d’excrements i les pintades, després que el PP hagi decidit portar al ple del Parlament una proposta de resolució que condemni els atacs.

Diverses fonts del departament han destacat aquest divendres que la Conselleria considera que “el malestar s’ha d’expressar sense perjudicar el servei públic” que es presta des dels més de cent edificis judicials de la Generalitat, on treballen 7.500 professionals en nòmina del departament. Des del departament, destaquen que el Govern català mai no ha aprovat aquest tipus d’accions i que la Generalitat és qui assumeix el cost de la neteja i qui ha dut a terme la retirada dels excrements de manera immediata.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió