Dissabte, 11 de juliol de 2020 - Edició 716
La República

Buch es blinda: “Els Mossos van demostrar una gran professionalitat el 29-S i l1-O”

Miquel Buch ha comparegut a la comissió d’Interior del Parlament per donar explicacions del dispositiu policial durant la manifestació de Jusapol i les concentracions per commemorar l’1 d’octubre. “Els Mossos […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 17/10/2018
El conseller d'Interior, Miquel Buch, en un moment de la seva compareixença a la Comissió d'Interior / ACN

Miquel Buch ha comparegut a la comissió d’Interior del Parlament per donar explicacions del dispositiu policial durant la manifestació de Jusapol i les concentracions per commemorar l’1 d’octubre. “Els Mossos van demostrar una gran professionalitat”, tot i que a la vegada, el conseller d’Interior ha reconegut com l’acció d’algun agent “és millorable i ja hem iniciat les corresponents investigacions”.

Pel que fa a la manifestació de Jusapol, Buch s’ha limitat a dir que era “inviable” prohibir l’acció del sindicat policial; en aquest sentit des d’Interior s’expressa com el 29 de setembre “es va garantir el dret a manifestació de totes les marxes programades” als carrers de Barcelona.

A l’hora de donar comptes dels incidents a les portes del Parlament, el passat 1 d’octubre, el conseller ha definit com a “gradual i proporcionada” l’actuació dels Mossos. Així i tot, Buch ha recordat que “la protesta no ha de ser considerada un desordre públic”.

Relacionats