Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

El president Puigdemont celebra “la primera visita” d’un conseller d’Exteriors a Waterloo

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, i el president legítim Carles Puigdemont s’han reunit aquest dimarts a la tarda a la ‘Casa de la República’ a […]

Redacció
Redacció 28/11/2018
Puigdemont, en una imatge d'arxiu

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, i el president legítim Carles Puigdemont s’han reunit aquest dimarts a la tarda a la ‘Casa de la República’ a Waterloo, segons ha anunciat el propi conseller a Twitter. “Hem parlat de la necessitat d’explicar al món la veritat sobre Catalunya i la repressió que estem afrontant”, ha dit Bosch. Segons el conseller, la discussió s’ha centrat, “especialment, en la lluita pels drets civils”. Per la seva banda, el president Puigdemont li ha agraït a través d’una piulada, on ha posat especial èmfasi en què sigui “el primer conseller d’Exteriors” que visita la seu de la República.

Bosch és a Bèlgica, en el seu primer viatge oficial a l’estranger com a conseller. També ha mantingut una reunió a la Delegació del Govern amb la delegada Meritxell Serret, eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, i diputats de diversos parlaments europeus que han creat una xarxa de suport a Catalunya.

En un comunicat, el departament d’Exteriors ha assegurat que Bosch ha mostrat a Puigdemont el seu suport “davant la situació injusta i de repressió que pateix”. La reunió, segons el mateix comunicat, ha servit per explicar les “grans línies” que el nou conseller defensarà al capdavant del departament i que es basen en principis com “democràcia” i “solidaritat”.

El conseller també s’ha trobat aquest dimarts a Brussel·les amb els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig i els ha expressat el seu “compromís” en la defensa dels drets civils, en explicar des del departament “la situació que ells pateixen a l’exili”, així com denunciar la presó “injusta” dels presos polítics.

Per altra banda, la trobada amb Serret i diputats de diversos parlaments europeus ha acabat amb el compromís d’aquests de “treballar” en l’àmbit dels parlaments respectius. Una petició que els ha fet Bosch és que recullin suports més enllà del món institucional, com ara entre la societat civil o el món universitari.